DF vil have civile ind i veteranpolitik igen

VETERANER: Regeringen skylder en forhandling om en ny veteranpolitik, mener Dansk Folkeparti, der vil have, at politikken tager hånd om marginaliserede veteraner og ligestiller civile og militære veteraner.

Ved en revision af veteranpolitikken i 2016 røg veteraner, der ikke har været udsendt af Forsvarsministeriet, ud. Det vil Dansk Folkeparti nu have lavet om på. For revisionen i 2016 blev foretaget egenhændigt af den daværende Venstre-regering. Og det duer ikke, pointerer partiet, der mener, at den nuværende VLAK-regering skylder partierne bag forsvarsforliget en forhandling om en revision af veteranpolitikken.

”Det skylder regeringen os, så vi kan få lavet en veteranpolitik, der ikke kun er regeringens veteranpolitik, men også er Folketingets veteranpolitik – og ideelt set også kommunernes veteranpolitik,” understreger Jeppe Jakobsen, der for knap en måned siden afløste Marie Krarup som Dansk Folkepartis forsvarsordfører.

Helt uacceptabelt
Veteranpolitikken blev oprindeligt vedtaget i 2010 og omfattede fra begyndelsen alle, der havde været udsendt i internationale opgaver for Danmark. Uanset om de havde været udsendt i regi af Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet, Justitsministeriet eller en anden myndighed. Men i 2016 røg alle de veteraner, der ikke havde været udsendt af Forsvaret og Forsvarsministeriet ud. Den beslutning er Jeppe Jakobsen ikke begejstret for.

Login