Om  
Ernst Ellgaard

Dødsfald: Fhv. K-borgmester Ernst Ellgaard (89)

En af Konservatives tidligere borgmestre, civilingeniør Ernst Ellgaard, Værløse, er død, 89 år gammel. Han sov stille ind i sit hjem og bisættes 6. februar efter rustvognens tur gennem kommunen.

Rasmus Nielsen

Ernst Ellgaard blev uddannet civilingemiør i 1959 og ansat ved Forsvarets Forskningsråd.

I 1963 rejste han med sin familie til USA, hvor han blandt andet arbejdede ved US Naval Civil Engineering Laboratory.

Året efter vendte han tilbage til Danmark og genoptog arbejdet ved Forsvarets Forskningsråd, indtil han i 1970 blev ansat i F.L. Smidths udviklingsafdeling, hvor han i 1979 blev udnævnt til overingeniør. Han var ansat i F.L. Smidth frem til 1988.

I 1972 blev Ernst Ellgaard medlem af Værløse Kommunalbestyrelse som suppleant i den konservative gruppe, og i 1974 blev han borgmester. Med undtagelse af perioden 1987-91, hvor han var viceborgmester, blev Ernst Ellgaard genvalgt til borgmester ved alle valg indtil 1997, hvor han ikke genopstillede. Værløse er i dag en del af Furesø Kommune.

Den mangeårige borgerlige borgmester var formand for Kommunekemi og Kommunernes gensidige Forsikringsselskab og sad i bestyrelsen for KL og i Dansk Ingeniørforenings forretningsudvalg.

Trods sin partifarve blev Ernst Ellgaard i 1997 kåret som Årets Borgmester i Danmark af HK og i den anledning fremhævet sådan af fagforbundet:

"Han bakker op om administrationen. Hvis andre på rådhuset begynder at tale om nedskæringer blandt rådhuspersonalet, har han altid været medarbejdernes mand," sagde Susanne Wille, der var tillidsmand for HK'erne.

Ernst Ellgaard efterlader sin hustru Gudrun. Han var far og farfar. Fremfor at sende blomster til bisættelsen var det Ernst Ellgards ønske, at man eventuelt i hans navn vil betænke Dansk Røde Kors.

Ridderen af Dannebrog skal bisættes fra Lille Værløse Kirke lørdag 6. februar kl. 11. Det sker efter en køretur med rustvognen gennem kommunens kvarterer, hvor familien håber, mange vil stille sig op og markere et sidste farvel til en af Danmarks få konservative bykonger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ernst Ellgaard

Fhv. borgmester (K), Værløse (1974-78 og 1982-98), fhv. overingeniør i F.L. Smidth
civilingeniør (1959)

0:000:00