Ekspert: Brexit tvinger Danmark til at finde nye venner

BREXIT: Storbritanniens exit fra EU giver de tilbageværende lande mulighed for at sætte turbo på forsvarssamarbejdet og tvinger Danmark til at finde nye venner, der også vil være med til at træde på bremsen.

Når Storbritannien på et tidspunkt forlader EU-samarbejdet – den såkaldte Brexit – så vil det få mest negativ betydning for Danmark på handelsområdet. Men forsvars- og sikkerhedspolitikken går heller ikke ram forbi, lyder vurderingen fra flere sider.

”Brexit vil generelt få betydning for dansk interessevaretagelse i EU, herunder inden for det forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde. Storbritannien har traditionelt været en væsentlig samarbejdspartner for Danmark, blandt andet i forhold til vigtigheden af, at EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde har den transatlantiske akse som udgangspunkt, samt at EU-Nato-samarbejdet prioriteres højt. Derfor er det også et tab for Danmark, at Storbritannien ikke fremadrettet skal deltage i formuleringen af EU’s forsvarspolitik,” lyder det i en udtalelse fra det danske forsvarsministerium.

Briternes exit sender danskerne på arbejde.

Login