Ekspert: Rusland kan tage Baltikum på få timer

Rusland kan invadere og afskære de tre baltiske lande fra resten af Nato på få timer, vurderer ekspert. Med evnen til at rykke hurtigt og i stort antal vil Rusland kunne tage Nato på sengen – og ikke være tilbageholdende med at bruge atomvåben.

På papiret har de 29 Nato-lande mange gange flere soldater, kampvogne og artillerikanoner end Rusland. Det er dog langtfra retvisende for styrkeforholdet mellem den transatlantiske forsvarsalliance og Rusland, påpeger en dansk ekspert.

”Man ser i dag et russisk militær, som egentlig er ganske stort efter europæiske forhold, og som er lynhurtigt. Det sigter præcis efter der, hvor Nato er svag. Det går efter vores kommunikationsmidler, vores GPS'er og vores umådelige forbrug af båndbredde. Det går efter vores politiske sammenhold og efter at være så lynhurtige, at vi ikke kan nå at reagere,” pointerer Jeppe Plenge Trautner, forsker i Krigsteori ved Institut for Militærhistorie og Krigsteori på Forsvarsakademiet.

I stedet for at tælle soldater og kampvogne, så bør man fokusere på, hvad det er for et militær, Rusland bygger, hvor har de det henne, hvad har de af udstyr, og hvor har de deres øvelser henne, mener Jeppe Plenge Trautner.

Login