Regeringen vil sende fregat til Hormuzstrædet 

UDSENDELSE: Regeringen ønsker at sende en fregat og 155 soldater til Hormuzstrædet ud for Iran for at deltage i en europæiskledet overvågningsmission.

Regeringen har i dag rådført sig med Det Udenrigspolitiske Nævn om militære bidrag til en europæiskledet maritim overvågningsmission i Hormuzstrædet. Regeringen ønsker at udsende to officerer fra begyndelsen af 2020 samt en fregat i fire måneder fra efteråret 2020.

"Danmark er verdens femtestørste søfartsnation. Vi har en særlig interesse i og et særligt ansvar for at sikre maritim sikkerhed og fri sejlads – også i Hormuzstrædet. Derfor vil regeringen fortsætte sin aktive indsats for at mindske spændingerne i regionen. Nu også med et konkret bidrag i form af stabsofficerer og en fregat. Bidraget vil spille sammen med de øvrige indsatser i regionen, herunder den amerikanskledede maritime sikkerhedsindsats, IMSC. Indsatsen forventes desuden at blive suppleret af diplomatiske tiltag, der blandt andet vil sigte på at styrke dialogen om maritim sikkerhed i regionen," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Forsvarsminister Trine Bramsen supplerer:

Login