Europas ledere truer Putin: Angreb på Ukraine vil få ”enorme konsekvenser”

Hvad er Ruslands præsident ude på? Hvorfor skændes europæerne om energipriser? Kan vi rejse i julen på trods af Omikron – og hvor mange julesweatere har Rikke Albrechtsen egentlig? Hør om det hele i Altingets podcast fra årets sidste EU-topmøde i Bruxelles.

Russiske kampvogne afholdt i denne uge øvelser i regionen Rostov nær grænsen til Ukraine, hvor omkring 100.000 tungt bevæbnede russiske tropper nu står opmarcheret ifølge Nato.
Russiske kampvogne afholdt i denne uge øvelser i regionen Rostov nær grænsen til Ukraine, hvor omkring 100.000 tungt bevæbnede russiske tropper nu står opmarcheret ifølge Nato.Foto: Sergey Pivovarov/Reuters/Ritzau Scanpix

Er en ny krig på vej til det østlige Europa, eller hvordan skal EU og Nato ellers forstå den larmende raslen med russiske sabler i retning af Ukraine?

Den bekymring fyldte meget, da årets sidste europæiske topmøder løb af stablen i denne uge med gæsteoptræden af lederne fra Ukraine, Moldova, Georgien, Armenien og Aserbajdsjan.

Ruslands præsident vil have de vestlige organisationer til at smække døren i for disse tidligere sovjetrepublikker, og for at understrege sin pointe har Vladimir Putin opmarcheret over 100.000 svært bevæbnede tropper nær den ukrainske grænse.

I denne uges europæiske podcast fra Altinget kan du høre om de europæiske lederes dybe bekymring over Rusland, som førte til en erklæring fra EU-topmødet torsdag om ”enorme konsekvenser og alvorlige omkostninger” for russerne, hvis de angriber Ukraine.

Podcastvært Thomas Lauritzen og EU-redaktør Rikke Albrechtsen guider dig gennem de europæiske vanskeligheder ved at sanktionere et Rusland, der samtidig er Europas vigtigste energileverandør.

Hør også, hvorfor EU-lederne skændtes om energipriser og grøn omstilling i timevis uden at nå nogen vegne – og få forklaringen på, hvordan den nye covidvariant kaldet Omikron kan true den frie bevægelighed i det indre marked.

Og så kan du ovenikøbet få forklaringen på, hvorfor Rikke Albrechtsen er nødt til at stille op i sin røde julesweater i stedet for den blå, som ellers er fyldt med julestjerner!

Gå på weekend og på juleferie (når du når så langt) fuldt opdateret og klar til det nye år i europæisk politik ved at lytte til Altinget fra Bruxelles.

 

Foto:
 Udsendelsen er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vladimir Putin

Præsident, Rusland
jurist (Sankt Petersborgs Statsuniversitet)

0:000:00