Flere bomber på Bramsens vej

ANALYSE: Efter at have afmonteret to store møgsager skal forsvarsminister Trine Bramsen nu sikre sig, at de borgerlige partier ikke starter en skyttegravskrig, og at der er ro i de interne geledder.

Som en anden vejsidebombe eksploderede sagen om svindlen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse op i hovedet på forsvarsminister Trine Bramsen (S) i starten af december sidste år. Torsdag i sidste uge satte ministeren en advokatundersøgelse af svindlen i søen og parkerede således indtil videre håndteringen af sagen i eksterne hænder. Det skete med accept fra alle Folketingets partier.

Samme dag offentliggjorde Forsvaret resultatet af en undersøgelse af omfanget af kønskrænkende adfærd. En undersøgelse, Trine Bramsen i efteråret beordrede iværksat efter en række mediehistorier om, hvad flere kvindelige soldater har måttet stå model til gennem årene. Nu er problemerne identificeret, og Forsvaret har sat gang i en oplysningskampagne.

Dermed har Bramsen foreløbig destrueret de to største bomber i sine første syv måneder som forsvarsminister. Det er dog ikke ensbetydende med, at alt nu er fred og fordragelighed. I horisonten venter således flere politiske minefelter, hvor Trine Bramsen får brug for at træde varsomt og være parat til igen at rydde bomber af vejen.

Login