Forsvaret får manual for cyberkrig

KRIG: Som det første land i verden ud over USA har Danmark fået en doktrin for militæroperationer i cyberspace.

Forsvaret udgav i starten af september ”Forsvarets Værnsfælles Doktrin for Militære Cyberspaceoperationer”. Det er ikke bare den første og eneste offentliggjorte doktrin for militære cyberspaceoperationer ud over USA’s, men samtidig også Danmarks første nationale værnsfælles doktrin. Den beskriver, hvordan militære aktiviteter i cyberspace kan indgå på lige fod med Forsvarets øvrige aktiviteter på land, i luften og til søs.

Doktrinen fremlægger og definerer både et fælles sprog og forståelse for cyberspaceoperationer, hvormed den bidrager til at normalisere begrebet ”cyberspaceoperationer”. Formålet med doktrinens principper og normalisering af begrebet er, at Forsvaret også i fremtiden kan løse sine opgaver effektivt og opnå militære fordele i cyberspace.

Bedre rustet
Øget digitalisering og afhængighed af netværksbaserede systemer har i stigende grad medført, at aktiviteter i cyberspace kan påvirke et samfund på samme måde som aktiviteter i de fysiske kamprum. Med en Værnsfælles Doktrin for Militære Cyberspaceoperation forventer Forsvaret at være bedre rustet til at imødegå trusler i og udnytte potentialet af cyberspace.

Login