Forsvarets tidligere medarbejdere skal igen kunne beordres i trøjen

TJENESTE: Personer, der i fremtiden forlader Forsvaret, kommer til at kunne beordres tilbage i trøjen i op til tre år. Det skal styrke Forsvarets evne til at mobilisere i tilfælde af krig eller krise.

Hvis russerne en dag løber Danmark over ende, eller der af andre årsager udbryder krig i Danmark, så skal tidligere ansatte i Forsvaret igen kunne indkaldes til på ny at forrette militærtjeneste i op til tre år, sådan som de kunne frem til 2006. Det fremgår af et lovforslag, som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) netop har sendt i høring.

”Danmark står over for et mere alvorligt trusselsbillede end i nogen anden periode efter Murens fald, og derfor er der behov for at styrke Forsvarets evne til at bidrage til Danmarks sikkerhed. Forsvaret skal have en styrke, en tyngde og en robusthed, så vi sammen med Nato troværdigt afskrækker og afholder andre lande fra at angribe vores allierede – og ultimativt os selv. I tilfælde af krig eller krise er det vigtigt, at alle tilgængelige ressourcer kan udnyttes til at forsvare Danmark og værne om landets sikkerhed. Derfor er der konkret behov for at styrke Forsvarets og Hjemmeværnets evne til at mobilisere. Personel, som tidligere har modtaget uddannelse i Forsvaret, er i den forbindelse en vigtig ressource,” påpeger ministeren i lovforslaget, der er i høring frem til 9. oktober.

Lovforslaget definerer ret klart, hvem der skal kunne indkaldes. Personer, der i fremtiden har været ansat i mindst et år og ikke har nået folkepensionsalderen. Det uanset om de er blevet fyret, selv har sagt op eller er blevet pensioneret.

Login