Hæren får sin første lette infanteribataljon

HÆREN: Slesvigske Fodregiment i Haderslev bliver rygraden i Hærens nye kampenhed, der skal kunne sættes ind med kort varsel fra land, vand eller fra luften.

Hæren har fået et nyt regiment. Fredag 8. februar fik det genopstandne Slesvigske Fodregiment overrakt sin fane af H.M. Dronningen ved en ceremoni på Haderslev Kaserne. Slesvigske Fodregiment bliver omdrejningspunktet for opbygningen af en helt ny kampenhed i Hæren, nemlig en let infanteribataljon, der skal kunne sættes ind med kort varsel både nationalt og internationalt.

Den lette infanteribataljon skal løse opgaver, der ligger mellem dem, som specialoperationsstyrkerne har, og dem, som traditionelle hærstyrker har. Soldaterne kommer til at kunne indsættes ved hjælp af for eksempel Hercules-transportfly, helikoptere og patruljefartøjer.

”Det er en enhed, der kan indsættes i alle typer af terræn. I udgangspunktet skal soldaterne kunne løse deres opgaver til fods og ved hjælp af den udrustning, de har på sig. På et tidspunkt forventer vi at få nogle ATV’er − firehjulede motorcykler − til at understøtte bataljonens virke, men det er ikke altid, de kan have dem med,” siger oberst og chef for Slesvigske Fodregiment Lars Mouritsen.

Login