Hjort: Interventionsstyrke er ikke begyndelsen på en Europa-hær

SAMARBEJDE: Danmark, Frankrig og ni andre europæiske landes nye fælles interventionsstyrke er ikke første skridt til en Europa-hær, forsikrer forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen efter styrkens første ministermøde.

11 europæiske lande med Frankrig i spidsen og Danmark blandt deltagerne dannede i juni European Intervention Initiative, der er et nyt multilateralt forsvarssamarbejde. Det var Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, der tog initiativ til at etablere samarbejdet. Og deltagerlandene er da også nøje udvalgt af Macron og den franske regering ud fra, hvorvidt Frankrig vurderer, at landene har evnen og viljen til at tage aktivt ansvar for Europas sikkerhed.

Der er dog ikke tale om, at målet er at etablere en ”Europa-hær”, forsikrer den danske forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

”Det her er ikke begyndelsen på en Europa-hær. Det er der slet ikke basis for,” fastslår Claus Hjort Frederiksen, der onsdag var i Paris til det første møde på forsvarsministerniveau i regi af initiativet.

Login