Holger K. Nielsen: Deltagelse i Irak-krig er stadig en skandale

INTERVIEW: Holger K. Nielsens politiske karriere slutter ved næste folketingsvalg. SF-nestoren finder stadig den dag i dag beslutningen om dansk deltagelse i Irak-krigen skandaløs og efterlyser en grundigere undersøgelse af Afghanistan-krigen.

En af de mest markante stemmer i nyere dansk forsvars- og sikkerhedspolitik bliver snart stum. I hvert fald i sin egenskab af folketingsmedlem og sit partis udenrigs- og forsvarsordfører samt medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn. SF's nestor og tidligere formand Holger K. Nielsen genopstiller nemlig ikke ved det folketingsvalg, som skal afholdes senest 17. juni.

Dermed slutter en mere end 40 år lang politisk karriere og i alt mere end 35 års medlemskab af Folketinget for den 68-årige folkesocialist. Et politisk liv, der har budt på mange begivenheder, politiske sejre og nederlag samt beslutninger. På den forsvars- og sikkerhedspolitiske front er der særligt én beslutning, som Holger K. Nielsen finder skelsættende. Det var ikke en, han selv traf, men som han siden har kritiseret i hårde vendinger. Og stadig gør det den dag i dag. Mere end 16 år efter, den blev taget.

Det er VK-regeringens beslutning i marts 2003, om at Danmark skulle deltage i Irak-krigen.

Login