Infoside om kampfly-støj i luften

STØJ: Forsvaret har søsat en hjemmeside, der informerer om støjen fra Danmarks nye kampfly.

Mere end 13 år efter at Danmark indledte processen med at finde F-16 flyets afløser, og mere end to år efter at F-35 blev valgt som afløser, har Forsvaret nu fået lavet en selvstændig hjemmeside, der informerer om det nye fly. Siden er kommet i stand, efter at der er kommet blus under en debat om F-35-flyets støjpåvirkning på naboerne til den flyvestation, hvor flyet skal placeres.

f-35iluften.dk kan naboerne og andre interesserede derfor nu læse om en såkaldt demonstrationsflyvning med F-35, som Forsvaret agter at gennemføre på Flyvestation Skrydstrup, så naboerne med egne ører kan høre, hvordan flyet lyder i forhold til de nuværende F-16 fly.

Lettere sagt end gjort
Forsvaret sigter mod at kunne gennemføre demonstrationsflyvningen i foråret i år. De første af Danmarks egne F-35 fly forventes først til Skrydstrup i foråret 2023. Derfor har Forsvaret arbejdet i hærdigt på at overtale Norge, Holland eller Italien til at sende et af deres F-35 fly forbi den sønderjyske flyvestation. De tre lande har nemlig fået deres fly leveret allerede.

Login