Klumme: En god, en ond og en grusom nyhed om Forsvaret

KOMMENTAR: Skandalen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse viser, at en fast civil hånd på Forsvarets rorpind ikke er uproblematisk, skriver mangeårig forsvarsjournalist Christian Brøndum.

Af Christian Brøndum
Freelancejournalist

Sidste uges nyheder om tiltaler mod og politianmeldelser af blandt andre tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse rummer den gode nyhed, at der netop var tale om en styrelse under Forsvarsministeriet. Ansvaret for den håbløst mangelfulde kontrol med skatteydernes penge har siden april 2014 tilhørt Forsvarsministeriets departement med departementschef Thomas Ahrenkiel i spidsen og den siddende minister som politisk eneansvarlig.

På forsvarschefens kontor i den danske udgave af Pentagon i den tidligere Hafnia-bygning midt i København har general Bjørn Bisserup givetvis ærgret sig over, at Forsvaret nu igen skal indblandes i noget med snavs og dårlig forvaltning. Men mon ikke han også har draget et lettelsens suk ved tanken om ikke at have ansvaret for det, der er foregået i Ejendomsstyrelsens hovedkontor på Hjørring Kaserne.

Login