Kofod: Atomtraktat uden atommagter bliver sympolpolitik

NEDRUSTNING: Det giver ingen mening at tilslutte sig en FN-traktat om atomnedrustning, når de lande, der har atomvåben, ikke har tilsluttet sig traktaten, fastslog udenrigsminister Jeppe Kofod ved en debat i folketingssalen fredag.

Andreas Krog

Forbudstraktaten giver falske forhåbninger om den hastighed hvormed nedrustning realistisk kan ske i den nuværende geopolitiske situation.

Jeppe Kofod
Udenrigsminister, S

Der er ingen grund til at Danmark tilslutter sig en FN-traktat om afskaffelse af atomvåben, når der allerede findes en anden traktat, som i mere end 50 år har sikret kontinuerlig atomnedrustning. Det var budskabet fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S), da Folketinget fredag eftermiddag diskuterede dansk tilslutning til en FN-traktat om afskaffelse af atomvåben.

Traktaten, der forbyder al produktion, testning, spredning og anvendelse af atomvåben, blev vedtaget på FN's Generalforsamling i 2017. Siden vedtagelsen har tilstrækkeligt mange lande underskrevet og ratificeret traktaten, så den netop fredag blev international lov.

Danmark har hele vejen igennem undladt at støtte traktaten om forbud mod atomvåben. Og det skal der ikke laves om på, mener udenrigsminister Jeppe Kofod.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00