L 63 A (Sundheds- og Ældreministeriet)

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om apoteksvirksomhed. (Digitalt supplement til sundhedskortet, opdatering af Statens Serum Instituts formål og videregivelse af lægemiddeloplysninger til forsknings- og statistikformål m.v.).

Med lovforslaget gøres det muligt frivilligt at anvende et digitalt supplement til sundhedskortet. Det digitale supplement til sundhedskortet bliver sidestillet med det fysiske sundhedskort som dokumentation for retten til at modtage ydelser efter sundhedsloven.

Forslaget præciserer og opdaterer Statens Serum Instituts opgaver. Baggrunden er, at Statens Serum Institut bl.a. har frasolgt instituttets vaccineproduktion og har overtaget det veterinære beredskab i samarbejde med Københavns Universitet.

Reglerne for videregivelse af oplysninger fra Lægemiddelstatistikregisteret ændres, så det afgørende for adgangen til oplysningerne bliver formålet, dvs. at udføre forskning eller udarbejde statistik af væsentlig samfundsmæssig betydning.

Lovforslaget var en del af lovforslag L 63, som ved 2. behandling blev delt op i to lovforslag: L 63 A og L 63 B.

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00