Minister giver forsvarets leverandører en opsang

OPSANG: I skal tage ansvar for lærlinge, veteraner og den grønne omstilling, lyder budskabet fra forsvarsminister Trine Bramsen til Forsvarets leverandører.

Efter knap to måneder på posten stod forsvarsminister Trine Bramsen i sidste uge ansigt til ansigt med den danske forsvarsindustri og leverandørerne til Forsvaret. Først ved et lukket møde i forsvarsindustriens brancheforening FAD onsdag aften og sidenhen ved en åben industridag torsdag. Og budskabet fra den nye minister er klart: I skal tage et ansvar.

"Jeg kunne godt tænke mig, at I som repræsentanter for industrien er med til at løfte vores fælles samfundsansvar. At I tager ansvar for at oprette elevpladser til gavn for hele samfundet. At I tager ansvar for at hjælpe vores veteraner videre i tilværelsen for dem, der måtte have behov for det. Og at I er med til at løfte den grønne omstilling, som er så vigtig," lød det fra Trine Bramsen, da hun torsdag fra ladet af en lastbil holdt åbningstalen ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses (FMI) årlige industridag.

Her var knap 300 danske og udenlandske virksomheder troppet op for at vise deres isenkram frem over for Forsvarets indkøbere og chefer. Parkeringspladsen foran FMI's hovedkvarter i Ballerup vest for København var fyldt med telte, hvor virksomhederne ved små og store stande viste alt lige fra børster over miniubåde til missiler frem.

Login