Minister giver forsvarets leverandører en opsang

OPSANG: I skal tage ansvar for lærlinge, veteraner og den grønne omstilling, lyder budskabet fra forsvarsminister Trine Bramsen til Forsvarets leverandører.

Foto: Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Andreas Krog

Efter knap to måneder på posten stod forsvarsminister Trine Bramsen i sidste uge ansigt til ansigt med den danske forsvarsindustri og leverandørerne til Forsvaret. Først ved et lukket møde i forsvarsindustriens brancheforening FAD onsdag aften og sidenhen ved en åben industridag torsdag. Og budskabet fra den nye minister er klart: I skal tage et ansvar.

"Jeg kunne godt tænke mig, at I som repræsentanter for industrien er med til at løfte vores fælles samfundsansvar. At I tager ansvar for at oprette elevpladser til gavn for hele samfundet. At I tager ansvar for at hjælpe vores veteraner videre i tilværelsen for dem, der måtte have behov for det. Og at I er med til at løfte den grønne omstilling, som er så vigtig," lød det fra Trine Bramsen, da hun torsdag fra ladet af en lastbil holdt åbningstalen ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses (FMI) årlige industridag.

Her var knap 300 danske og udenlandske virksomheder troppet op for at vise deres isenkram frem over for Forsvarets indkøbere og chefer. Parkeringspladsen foran FMI's hovedkvarter i Ballerup vest for København var fyldt med telte, hvor virksomhederne ved små og store stande viste alt lige fra børster over miniubåde til missiler frem.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00