Ministerium: Udrykningsflyvninger skal ikke tælle med i støjregnskab

STØJ: Forsvarsministeriet mener ikke, at hasteudrykninger døgnet rundt med kampfly og redningshelikoptere skal tælle med i regnskabet for den fremtidige flystøj på Flyvestation Skrydstrup.

To skridt frem og et tilbage. Omtrent sådan kan man betegne Forsvarsministeriets imødekommenhed over for de bekymringer om det fremtidige støjniveau på Flyvestation Skrydstrup, som flyvestationens naboer er kommet med igennem en længere periode.

For på den ene side indvilger Forsvarsministeriet i at medregne støjen fra kampfly fra fremmede lande i det samlede regnskab over den fremtidige flystøj fra flyvestationen. Et regnskab, som skal laves senere i år til brug for en ny anlægslov for flyvestationen. Miljøstyrelsens vejledning på området giver ellers mulighed for ikke at indregne de udenlandske flys støj. Men den mulighed ønsker ministeriet ikke at gøre brug af.

"Forsvarsministeriet forventer på nuværende tidspunkt ikke at undtage planlagte, rutinemæssige træningsflyvninger, som gennemføres på Flyvestation Skrydstrup af eller i samarbejde med Nato-medlemmer eller partnere," skriver forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et svar til Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm.

Login