Økonomi, NATO og forligsønsker på agendaen i 2022

Statsministeren skal stå skoleret i NATO. Ønskerne til et nyt forsvarsforlig skal på bordet. Og forsvarsminister Trine Bramsen skal finde ud af præcis hvor mange penge, der mangler i Forsvarets kasse. Det er bare nogle af de ting, som vi kan se frem til i endnu et spændende år i forsvarspolitikkens tegn. 

NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg (t.v.) og Danmarks statsminister Mette Frederiksen (t.h.) ved et pressemøde i Statsministeriet i november sidste år.
NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg (t.v.) og Danmarks statsminister Mette Frederiksen (t.h.) ved et pressemøde i Statsministeriet i november sidste år.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Invaderer Rusland Ukraine og hvad bliver Vestens reaktion i så fald? Hvad skal vi gøre med de pirater, som stadig er ombord på den danske fregat Esbern Snare i Guineabugten ud for Vestafrikas kyst? Og hvor stort er hullet på Forsvarets driftsbudget?

Det er nogle af de uafklarede spørgsmål, som er på den forsvarspolitiske dagsorden her fra starten af det nye år. Det er nemlig hængepartier fra andet halvår af sidste år, som vi har taget med os ind i det nye år.

Hvordan de lander er alt for tidligt at sige.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00