Præsident Macron: Danmarks afstemning om europæisk forsvar bliver ”historisk”

Opgøret med det danske forsvarsforbehold er ligesom Tysklands nye militære satsning: Begge dele er tegn på et ”vendepunkt” for kontinentets sikkerhedspolitik. Det siger Frankrigs præsident efter et topmøde i Versailles, hvor Europas ledere lover at investere mere i fælles forsvar og rive sig løs fra russisk energi.

Det er på tide, at Europa forsvarer sig selv, siger Emmanuel Macron på slottet i Versailles.
Det er på tide, at Europa forsvarer sig selv, siger Emmanuel Macron på slottet i Versailles.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Efter et topmøde på Versailles-slottet ved Paris, hvor EU’s ledere varsler store investeringer i fælles forsvar og energi-uafhængighed af Rusland, fremhæver Frankrigs præsident den kommende danske folkeafstemning.

”Danmark har foretaget det historiske valg, at man om nogle måneder vil give folket mulighed for at vende tilbage til det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar,” siger Emmanuel Macron fredag.

Danmark har foretaget det historiske valg, at man om nogle måneder vil give folket mulighed for at vende tilbage til det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar.

Emmanuel Macron
Frankrigs præsident

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00