Rusland: Arktiske militærchefer bør genoptage møder

DIALOG: Der er en god grund til Ruslands militære oprustning i Arktis, lyder det fra landets nye danske ambassadør, der mener, at de arktiske nationers militære ledere skal begynde at mødes igen.

Når Rusland i disse år genåbner den ene gamle sovjetiske militærbase i Arktis efter den anden, så handler det ikke om, at den russiske bjørn er ved at opruste militært i Arktis. Det kan selvfølgelig godt se sådan ud, når der bygges moderne faciliteter til 150 soldater og landingsbaner til bombe- og kampfly på en base kun 1.000 kilometer fra Grønlands østkyst, men sådan skal det ikke tolkes. Det forsikrer Ruslands nye ambassadør til Danmark, Vladimir V. Barbin, i et interview med Altinget.

"Vi bryder ingen internationale regler, og vi forsøger ikke at etablere en trussel mod et land i regionen. Der er ikke noget angrebspotentiale i vores aktiviteter," understreger Vladimir V. Barbin, der er Ruslands tidligere arktiske ambassadør.

I stedet handler det om, hvor vigtig Ruslands arktiske egne er for den store nation, der, blandt andet på grund af vestlige sanktioner i kølvandet på den russiske annektering af Krim i 2014, har en anstrengt økonomi i disse år. 

Login