Rusland: Vesten bruger os til at skræmme sig selv

ANGREB: USA og Nato bruger Rusland til at skræmme sine egne befolkninger og har intet lært af tidligere tiders europæiske konflikter, lyder den hårde svada fra Ruslands udenrigsminister og forsvarsminister. 

(MOSKVA) I disse dage og uger er det fem år siden, Rusland annekterede den ukrainske halvø Krim, og 20 år siden kampfly fra Nato-landene hjalp Kosovo med at bekrige Serbien ved Balkankrigenes afslutning. I hvert fald set med vestlige briller. For set med Ruslands mangeårige udenrigsminister Sergey Lavrovs briller, så er det fem år siden, Vesten og Nato blandede sig i interne ukrainske anliggender og trak landet ind i et kup og en efterfølgende borgerkrig, der stadig raser. Og det er 20 år siden, Nato kastede sig aggressivt over det uafhængige Jugoslavien.

Et verdensbillede, der adskiller sig en hel del fra det vestlige verdensbillede. Men det er nu engang sådan, man ser verden fra Moskva, hvor det russiske forsvarsministerium i disse dage er vært for sikkerhedskonferencen Moscow Conference on International Security.

Lavrov mener ikke, at Vesten har lært særlig meget af de to begivenheder.

Login