Russiske krigsskibe skydetræner tæt på Letland og Sverige

ØVELSE: Otte russiske krigsskibe gennemfører i disse dage testskydninger i Østersøen. Affyringerne foregår tættere på lettisk og svensk jord end nogensinde før, forstyrrer flytrafik og har NATO's fulde bevågenhed.

Onsdag, torsdag og fredag sejler otte russiske krigsskibe rundt i Østersøen og laver testaffyringer af deres kanoner samt træner ubådsjagt. Det er de i deres gode ret til - ligesom alle andre landes krigsskibe kan gøre. I Letland og Sverige har man dog ikke kunne undgå at bemærke, at de russiske skibe laver deres affyringer tættere på de to landes kyster end nogensinde før.

”Det er en magtdemonstration. Det er svært at forstå, at dette kan ske så tæt på vores land,” siger Letlands premierminister Māris Kučinskis til nyhedsbureauet Reuters.

Således befandt de russiske skibe sig onsdag i Letlands økonomiske zone i Østersøen. Letland har måtte lukke dele af sit luftrum, ligesom Sveriges luftfartsmyndigheder har udsendt advarsler til flytrafikken, da affyringerne finder sted i luftrum kontrolleret af de svenske myndigheder. Ifølge svenske medier så fyrer de russiske krigsskibe kanoner af i et område syd for Gotland og nordøst for Bornholm.

Login