Styrelsesdirektør fik kontrakt forlænget midt under rigsrevisionsundersøgelse

FORSVARET: Mens rigsrevisionen var i gang med at afdække de massive regnskabsproblemer i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, fik styrelsens direktør sin kontrakt forlænget med fire år.

Hans J. Høyer har været direktør for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden styrelsens oprettelse i 2014.
Hans J. Høyer har været direktør for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden styrelsens oprettelse i 2014.Foto: Trine Axelholm / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog
Fakta
Åremålsansættelse 
Chefer og direktører i det offentlige kan blive ansat på åremålskontrakter, hvis der er tale om: 

- Tidsbegrænset ansættelse i stillinger, for hvilke det gælder, at arbejdsopgaven eller udpegningen til hvervet er tidsbegrænset, og hvor tidsbegrænsningen er klar og af væsentlig betydning i relation til opgaven eller den udpegede person. 

- Ansættelse i stillinger, om hvilke det kan forudses, at forventede ændringer i opgaver, organisation og struktur med en vis sandsynlighed vil ændre den pågældende stillings indhold. 

- Ansættelse i stillinger, der stiller særlige krav til fornyelse i forskningsmæssig, kunstnerisk, merkantil, teknisk eller anden kreativ henseende, og for hvilke kravene til fornyelse har en selvstændig, konkret begrundet betydning. 

Åremålsansættelse sker for et tidsrum af 3-6 år. Forlængelse af en åremålsperiode kan finde sted for én eller flere perioder, hvis den samlede varighed af forlængelserne ikke overstiger 3 år. 

Den samlede løn består af en grundløn, individuelle tillæg og et åremålstillæg. Åremålstillæggets størrelse afhænger af åremålets længde og af, om der er sikret varig ansættelse efter åremålets udløb. 

Kilde: Cirkulære om åremålsansættelse og DJØF

Direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans J. Høyer, fik i efteråret sin åremålskontrakt forlænget med fire år med virkning fra 1. november.

Det bekræfter styrelsens presseafdeling over for Altinget.

Kontraktforlængelsen skete samtidig med, at Rigsrevisionen var i gang med en større undersøgelse af styrelsen. En undersøgelse, som mundede ud i den beretning med en sønderlemmende kritik af styrelsens indkøbs- og regnskabspraksis, som blev offentliggjort i fredags med tilhørende usædvanlig skarp kritik fra statsrevisorerne.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00