Thales: Dansk-fransk samarbejde kommer industrien til gode

Det er også til gavn for de to landes forsvarsindustrier, når Danmark og Frankrig træner og kæmper sammen på slagmarken. Det mener man hos stor fransk forsvarsvirksomhed. 

Det danske forsvar har i de senere år i stigende grad deltaget i det franske forsvars øvelser og missioner. Danske fregatter har flere gange patruljeret og trænet sammen med det franske hangarskib Charles de Gaulle og danske troppetransporthelikoptere assisterer lige nu franskmændene i jagten på terrorister i den afrikanske Sahel-region.

Det stadig tættere dansk-franske forhold er også til gavn for de to landes forsvarsindustrier. Det mener man hos den franske forsvarsgigant Thales.

”Når et samarbejde starter på et strategisk niveau mellem to lande, så betyder det, at de to landes militær laver missioner sammen og opererer sammen. De input vi får fra det franske forsvar fra deres operationer med danskerne kan bruges til at forbedre vores produkter i samarbejde med danske virksomheder, så produkterne appellerer til det danske forsvar,” forklarer Hervé Dammann.

Login