Ugens EU-podcast: Derfor er Brexit en trussel mod freden i Nordirland

PARLAMENTET: Hør Irlands EU-ambassadør takke Danmark for støtte i de hårde forhandlinger om den irske grænse, som kan vælte aftalen om Storbritanniens exit. Altingets europæiske podcast er tilbage med hovedemnerne for et intenst efterår.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Det fælles medlemskab af EU’s indre marked spillede en afgørende rolle, da volden i grænselandet mellem Irland og det britiske Nordirland endelig hørte op takket være en fredsaftale for 20 år siden.

Det siger Irlands EU-ambassadør, Declan Kelleher, og han bruger det til at forklare, hvorfor Storbritanniens forestående exit fra EU nu kan true selve freden på den delte irske ø.

Hør Kelleher fortælle om det største problem i Brexitforhandlingerne lige nu i den nye version af Parlamentet, Altingets ugentlige podcast om Europa, som nu har tændt mikrofonerne igen for at gå i gang med en ny sæson.

Værten Thomas Lauritzen tager sammen med EU-redaktør Rikke Albrechtsen også fat i andre af de store emner, der vil præge det europæiske samarbejde i efteråret – og som allerede har ramt dagsordenen i denne og næste uge.

Det handler om migration, flygtninge og grænsekontrol, men også om de anklager om brud på demokratiske grundregler, der i denne uge fik Europa-Parlamentet til at anbefale strafprocedure mod den ungarske leder, Viktor Orban, og hans regering.

Podcasten analyserer også onsdagens store State of the Union-tale fra kommissionsformand Jean-Claude Juncker, der blandt andet advarede om nationalismens fremgang i Europa.

”Patriotismen er en dyd. Men den hårdnakkede nationalisme er en overvældende løgn og en ondartet gift,” sagde Juncker i talen, der bliver luxembourgerens sidste store status, inden han går af næste år.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Tema: Podcast: Hør Altinget: Parlamentet

Forrige artikel Ajour: Afghanistankrigen er tabt - men den var stadig nødvendig Ajour: Afghanistankrigen er tabt - men den var stadig nødvendig Næste artikel Dagens podcast: Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig Dagens podcast: Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig
Antallet af politiske bots i Sverige var fordoblet inden valget

Antallet af politiske bots i Sverige var fordoblet inden valget

SVENSK VALG: Et studie fra Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i Sverige viser, at antallet af bots, der diskuterede svensk politik, blev fordoblet fra juli til august. Sverigedemokraterne (SD) er det parti, som har fået mest støtte fra de automatiserede konti.