Følg L 1 Finanslov for finansåret 2020
(Finansministeriet)

19/11
2019

2. behandling

2. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2020 (L 1).

Læs mere
13/11
2019

Enhedslisten vil have ny grøn fond på finansloven

FINANSLOV: Midt i forhandlingerne om finansloven foreslår Enhedslisten nu at etablere en grøn fond, der blandt andet skal understøtte omlægning af landbrugsjord. Fonden skal støttes med "et par hundrede millioner" afhængigt af modellen.

Læs mere
13/11
2019

Grønne busser og udfasning af benzinbiler: Det vil Venstre på transportområdet

DOKUMENTATION: Venstre vil satse på flere penge til grønne tiltag i transportsektoren, mindre bilforening i byerne og forlængelse af afgiftsfritagelsen på elbiler. Få overblikket over de transportpolitiske elementer i partiets finanslovsudspil her.

Læs mere
13/11
2019

Venstre: Penge til grøn omstilling kan tages fra råderummet

FINANSLOV: Venstre ønsker en global klimastrategi, vil bruge flere penge end regeringen på grønne tiltag og er klar til at finansiere fremtidens grønne tiltag fra det økonomiske råderum, lyder det i nyt udspil.

Læs mere
13/11
2019

Regeringen: Nye penge til bredbånd kræver faglig begrundelse

FINANSLOV: Regeringen vil lade en lynevaluering afgøre, om der er grund til at bruge nye penge til at fremme bredbåndsdækningen. Imens ønsker Venstre en større bredbåndspulje. Landdistrikterne håber, ordningen overlever.

Læs mere
12/11
2019

Velfærdsløfte, klimamilliarder og skattelettelser: Se hele Venstres finanslovsudspil her

DOKUMENTATION: Venstre holder fast i sit velfærdsløfte og sætter penge af til skattelettelser og klimatiltag. Læs hele Venstres udspil til finansloven her. 

Læs mere
12/11
2019

Alternativet: Grønne obligationer skal betale for klimaomstillingen

FINANSLOV: Alternativet går til finanslovsforhandlinger med forslag om at udstede grønne obligationer, der skal finansiere omstillingen til et CO2-neutralt samfund. ”Interessant redskab,” siger Klimarådet, mens cheføkonomen i Kraka er kritisk over for ideen. 

Læs mere
12/11
2019

Støttepartier vil gøre taxameterløftet permanent

TAXAMETER: Regeringens finanslovsforslag lægger op til at fjerne det såkaldte taxameterløft, hvilket betyder besparelser på 300 millioner kroner for universiteterne. To af regeringens støttepartier forhandler i stedet om at gøre ordningen permanent.

Læs mere
8/11
2019

Sjælsmark er ikke nok: R kræver nye udlændingepolitiske indrømmelser

FINANSLOV: Radikale Venstre kræver nye udlændingepolitiske indrømmelser fra regeringen i forbindelse med aftalen om næste års finanslov, men partiet vil ikke lægge sig fast på ét konkret tiltag. Regeringen afviser at blande udlændinge- og finanspolitik. 

Læs mere
6/11
2019

Elbæk: Gode idéer skal give os indflydelse på finansloven

FINANSLOV: Finansminister Nicolai Wammen har inviteret Alternativet med til de kommende finanslovsforhandlinger. Partiet har ingen afgørende mandater, men kan ifølge politisk leder Uffe Elbæk få indflydelse gennem gode idéer. 

Læs mere
6/11
2019

Radikale lemper finanslovskrav om udenlandsk arbejdskraft

FINANSLOV: Radikale opgiver foreløbig sit krav om at sænke den såkaldte beløbsgrænse for at få mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. De foreslår i stedet at lade virksomheder ansætte faglærte arbejdere fra lande uden for EU på danske løn- og arbejdsvilkår. "Umiddelbart positivt," siger S.

Læs mere
5/11
2019

S tøver med at styrke Klimarådet: Må være op til støttepartierne

EKSPERTORGAN: Regeringens støttepartier og Konservative ser gerne, at Klimarådet får større økonomiske muskler, når de skal hjælpe fremtidige regeringer i klimapolitikken. Socialdemokratiet tøver selv med at give ekspertorganet flere penge på finansloven.

Læs mere
30/10
2019

Finanslov: SF vil bekæmpe social dumping med øget overvågning af lastbiler

FINANSLOV: Der skal sættes et ekstra beløb på 20 millioner kroner af til politiets kontrolindsats på de danske veje, mener SF-formand Pia Olsen Dyhr. Partiet vil undgå, at danske lastbilchauffører bliver underbudt af billig udenlandsk arbejdskraft.

Læs mere
29/10
2019

Nu forhandler de om minimumsnormeringer: Her står partierne

FINANSLOV: Tirsdag forhandler Nicolai Wammen om minimumsnormeringer med støttepartierne. Enhedslisten holder fast i, at et kommende loft over antal børn per pædagog skal gælde for hver eneste institution – ikke bare som gennemsnit for kommunen. R er først og fremmest optaget af at finde pengene.

Læs mere
29/10
2019

Støttepartier strides om grøn check: ”Det er 100 procent uspiseligt for os”

FINANSLOV: Den grønne check har udspillet sin rolle, mener Radikale, der ønsker den afskaffet med finansloven. Det afviser SF og Enhedslisten, der i stedet vil lade den stige og ser den som en afgørende hjælp til de med laveste indkomster i klimakampen.

Læs mere
24/10
2019

Finanslov: Støttepartier kræver løft af psykiatrien

FORHANDLINGER: Regeringens støttepartier vil have markante investeringer i psykiatrien på finansloven. Psykiatrien ligger regeringen "meget på sinde", lyder det fra Wammen.

Læs mere
24/10
2019

Støttepartier vil have regeringen til at sløjfe besparelserne på DR

FINANSLOV: Enhedslisten og Radikale Venstre vil have regeringen til at aflyse den resterende portion af besparelserne i DR, der blev vedtaget med det seneste medieforlig. 

Læs mere
24/10
2019

Regeringen sparer på skoleskibe: Rederier frygter yderligere mangel på danske søfolk

FINANSLOV: Regeringen vil fratage skoleskibet Georg Stage muligheden for at sejle to gange om året. Det ærgrer Danske Rederier, som efterspørger flere danske skibsassistenter. Radikale vil presse S og tage sagen op til finanslovsforhandlingerne.

Læs mere
23/10
2019

Enhedslisten kræver garanti mod SU-besparelser med finansloven

FINANSLOV: Regeringen skal garantere, at den ikke vil omlægge dele af SU’en til et lån, kræver Enhedslisten som en del finanslovsforhandlingerne.

Læs mere
22/10
2019

Regeringen er på vej mod at sænke niveauet for ulandsbistanden

FINANSLOV: Med regeringens finanslovsudspil vil niveauet for ulandsbistanden formentlig fortsætte sit fald de kommende år og nå laveste niveau i 40 år. Dybt utilfredsstillende, siger støttepartierne. 

Læs mere
31/10
2019
22/10
2019

1. behandling

1. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2020 (L 1).

Læs mere
22/10
2019

Radikale kræver seniorjob afskaffet

FINANSLOV: Seniorjobordningen er dyr og unødvendig, mener Radikale, som kræver ordningen afskaffet i forbindelse med finanslovsforhandligerne. Glem det, det kommer ikke til at ske, lyder det fra Enhedslisten og SF.

Læs mere
21/10
2019

Radikale havde ny flyskat med til finanslovsforhandlinger: Vi blev ikke “hældt af brættet”

FINANSLOV: Morten Østergaard var optimistisk efter mandagens grønne finanslovsforhandlinger, hvor Radikale Venstre blandt andet kom med krav en ny grøn flyskat og penge til udtagning af landbrugsjord.

Læs mere
11/10
2019

Pædagoger, klima og socialt udsatte: Her er SF's input til finansloven

UDSPIL: SF vil have minimumsnormeringer på bordet, oprette en ny socialpulje og afsætte en milliard på klimaområdet. Se, hvad SF vil kæmpe for i de kommende forhandlinger om finansloven.

Læs mere
11/10
2019

Finanslovsforhandlinger kan betyde farvel til populær skatterabat

FINANSLOV: Radikale, SF og Enhedslisten kræver håndværkerfradraget afskaffet. Socialdemokratiet har tidligere været imod fradraget, men insisterer nu på at bevare det.

Læs mere
10/10
2019

Støttepartier vil give flere millioner til diplomatiet

FINANSLOV: Regeringen vil sløjfe sparekravet for Udenrigsministeriet. Men det er ikke nok, mener støttepartierne. Radikale foreslår, at udenrigstjenesten og grønt diplomati skal have 75 millioner kroner ekstra.

Læs mere
10/10
2019

Ventetid i skilsmissesager er eksploderet efter reform

SKÆV START: Reform skulle have medført enkelt og mindre konfliktfyldt skilsmissesystem. Men nu venter forældre og børn i månedsvis på afklaring. Skandale, siger Børns Vilkår.

Læs mere
9/10
2019

S kalder finanslovsforslag en ny retning for ulandsbistanden: To ngo'er og ekspert fælder dom

FL20: Hvis man ser bort fra klimadelen, er der ikke lagt op til den store udviklingspolitiske revolution med regeringens finanslovsforslag. Det vurderer Lars Engberg-Pedersen, der forsker i udvikling ved DIIS. 

Læs mere
9/10
2019

Radikale vil have 250 millioner kroner mere til ulandsbistand

FINANSLOV: Flere penge til udviklingsbistand og klimabistanden skal være nye penge. Det er to af hovedpunkterne på udviklingsområdet i Radikales finanslovsforslag.   

Læs mere
8/10
2019

Fagredaktørerne guider: Her er det mest interessante i finanslovsudspillet

MINI-ANALYSER: Hvad er værd at lægge mærke til i regeringens oplæg til finanslovforhandlingerne, når det eksempelvis gælder sundhed, socialpolitik og miljø? Og hvad bliver de centrale slag i forhandlingerne, når det gælder områder som arbejdsmarked, ulandsbistand og klima? Altingets fagredaktører guider i helt kort form til hver deres område.

Læs mere
8/10
2019

Støttepartier ønsker flere millioner til udenrigstjenesten

FL20: Forslaget fra S om at sløjfe omprioriteringsbidraget for Udenrigsministeriet i 2020 er utilstrækkeligt, mener støttepartierne R, EL og SF. Radikale foreslår i deres finanslovsudspil at tilføre 75 millioner kroner til udenrigstjenesten og grønt diplomati.

Læs mere
4/10
2019

Milliardregning til arbejdsgiverne udløser radikal kritik af regeringen

FINANSLOV: Regeringen vil hente en halv milliard kroner årligt ved at forlænge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med 10 dage. Det vil gøre arbejdsmarkedet mindre rummeligt, advarer Radikale, som kræver forslaget slettet fra finansloven. 

Læs mere
3/10
2019

Analyse: Millionbesparelser på universiteter ligner spil for galleriet

STRATEGI: Regeringens finanslovsforslag skærer 300 millioner kroner af budgetterne på humaniora og samfundsfag. Men udsagn, løfter og ikke mindst hemmelige notater fra Socialdemokratiet tegner billedet af en bevidst strategi, der skal hive en meget forudsigelig kanin op af hatten.

Læs mere
3/10
2019

Flertal afviser regeringens plan om at sænke støtten til friskoler

KONTRA: Et flertal udenom regeringen afviser Socialdemokratiets forslag i finanslovsudspillet om at sænke tilskuddet til de frie og private skoler. 

Læs mere
3/10
2019

Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven

FL20: Regeringen indregner ikke besparelser på konsulentforbruget i sit finanslovsforslag. Fornuftigt, lyder det fra både erhvervsliv og Enhedslisten. 

Læs mere
3/10
2019

Finanslovsudspil uden beskæftigelsespolitisk krymmel

OVERBLIK: Finanslovsudspil rummer få overraskelser på det beskæftigelsespolitiske område. Regeringen leverer ikke på ambition om flere penge til social dumping.

Læs mere
3/10
2019

Socialpolitisk skrabet finanslovsudspil: Støttepartier må slås om reserven

ANALYSE: Regeringens finanslovsudspil lover penge til børnetilskud, gratis tandpleje og familieterapi, men varsler kun småpenge til at dække hul efter satspuljen. Yderligere sociale initiativer vil skulle kæmpe om plads på forhandlingsreserven.

Læs mere
3/10
2019

Bødskov vil have blå partier til at dække "ubetalt regning" for billigere biler

FINANSLOV: Regeringen mangler et trecifret millionbeløb, fordi den tidligere VLAK-regering aldrig kom i mål med finansieringen af en aftale om billigere biler. Nu vil skatteministeren have de blå partier til at hjælpe med at finde pengene.

Læs mere
3/10
2019

Finanslov skal give flere sygeplejersker, flere pædagoger og færre penge til friskoler

FORSLAG: Regeringen lægger med sit udspil til finanslov op til at afsætte yderligere penge til den lokale velfærd. Hvor mange, vil afhænge af forhandlinger, hvor sundhed, psykiatri og normering er i fokus.

Læs mere
3/10
2019

Støttepartier vil slås for penge til psykiatri og arvesager fra satspuljen

UDSPIL: Psykiatri og tobaksafgift tegner til at blive de sundhedspolitiske jokere i forhandlingerne om finansloven. Støttepartier vil hjælpe regeringen med valgløfte om sygeplejersker, men regionerne skal selv bestemme, hvem de ansætter, mener Radikale.

Læs mere
3/10
2019

Regeringen er på vej mod at sænke niveauet for ulandsbistanden

FINANSLOV: Med regeringens finanslovsudspil vil niveauet for ulandsbistanden formentlig fortsætte sit fald de kommende år. Dybt utilfredsstillende, siger støtteparti.

Læs mere
3/10
2019

Regeringen vil sprede de grønne sejre. Vennerne vil ikke vente

NYHEDSANALYSE: Regeringens udspil til finanslov er langtfra så grøn, som Mette Frederiksen og Dan Jørgensens alvorstunge taler om klimakrise kunne varsle. Støttepartierne kræver klimahandling nu, men regeringen vil helst vente.

Læs mere
3/10
2019

Regeringens støttepartier undrer sig: Hvor er de ekstra penge til uddannelse?

FINANSLOV: R, EL og SF undrer sig over, at regeringen ikke har fundet plads til nye investeringer i uddannelsessystemet. Støttepartierne kræver fortsat en ekstra milliard til folkeskolen og kan ikke acceptere en finanslov uden nye investeringer.

Læs mere
3/10
2019

Sådan vil regeringen rokere rundt på ulandsbistanden

DOKUMENTATION: Der skal afsættes flere penge til klimabistand og indsatser i nærområderne. Men regeringen vil holde fast i at bruge 0,7 procent af BNI på udviklingsbistand. Se, hvordan regeringen vil rykke rundt på prioriteringerne i udviklingsbistanden.

Læs mere
3/10
2019

Regering vil forhandle om nye kulturpenge på finansloven

FINANSLOV: Selv om omprioriteringsbidraget på kulturen fortsætter ifølge finanslovsforslaget, har regeringen afsat en forhandlingspulje på 2,1 milliarder, der kan gå til kultur.

Læs mere
3/10
2019

Regeringen øremærker 50 millioner til forskning i nye regnemodeller

FINANSLOV: Regeringen sætter 50 millioner kroner af til forskning i, hvordan investeringer i velfærdssamfundet påvirker økonomien. Resultaterne skal bruges til at opdatere Finansministeriets regnemodeller. 

Læs mere
3/10
2019

Sundhedsaktører om finanslovsudspil: Hvor er psykiatrien?

OVERBLIK: Flere sundhedsaktører kritiserer fravær af psykiatri og uambitiøs tobaksplan i regeringens finanslovsudspil. Dog er der glæde over udsigten til 300 millioner til sygeplejersker. Få overblik over forskellige reaktioner her.

Læs mere
3/10
2019

Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven

FL20: Regeringen indregner ikke besparelser på konsulentforbruget i sit finanslovsforslag. Fornuftigt, lyder det fra både erhvervsliv og Enhedslisten. 

Læs mere
3/10
2019

Regeringen vil sætte socialt udsattes tænder på finansloven

FINANSLOV: Gratis tandpleje til socialt udsatte er en del af regeringens finanslovsudspil. Forslaget møder opbakning hos støttepartierne, der dog gerne vil finde flere penge til formålet.

Læs mere
2/10
2019

Aktører er skuffede: Regeringen afsætter ingen nye midler til jordreform

FL20: Regeringen prioriterer ikke midler til jordudtagning i sit forslag til en ny finanslov. I lyset af klimaudfordringen vækker det undren og ærgrelse hos blandt andre Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere
2/10
2019

Ekspert: Ingen tiltag i S-finanslov er designet til at øge samfundskagen

FINANSLOV: Nicolai Wammen (S) og regeringen prioriterer velfærden i sit udspil til finanslov, men der er ikke initiativer til at øge den samlede velstand på længere sigt, vurderer økonom. Udspillet lever ikke op til forståelsespapiret, siger Sofie Carsten Nielsen (R), som kalder det "sløvt".

Læs mere
2/10
2019

Her er regeringens forslag til finanslov

FINANSLOV: Regeringen vil sikre et samlet løft af velfærden og flere grønne tiltag på næste års finanslov. Se hovedpunkterne her. 

Læs mere
2/10
2019

Støttepartierne er skuffede: Hvor er pengene til det grønne?

FINANSLOV: Der mangler nye penge til klima og natur, lyder den gennemgående kritik fra støttepartier og grønne organisationer, efter at Nicolai Wammen (S) har fremlagt regeringens udspil til næste års finanslov.

Læs mere
2/10
2019

Finanslov: Sådan vil regeringen prioritere det grønne

DOKUMENTATION: En milliard til grøn forskning, højere afgifter på bæreposer og flere penge i klimabistand. Læs hele det grønne afsnit af regeringens finanslovsforslag her.

Læs mere
2/10
2019

Finanslovsforslag med 0 kroner: Forbrugernes kemi-vagthund er truet af lukning  

FL20: Regeringens finanslovsforslag indeholder ingen nye penge til Forbrugerrådet Tænk Kemi. Helt uforståeligt, lyder det fra formand Anja Philip.

Læs mere
2/10
2019

Et nyt skattecenter og højere arveafgift: Se regeringen præsentere sit finanslovsforslag

FINANSLOV: Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede regeringens finanslov for 2020 i Finansministeriet. Se hele pressemødet her.

Læs mere
2/10
2019

Lovforslag: L 1 (Finansministeriet)

Forslag til finanslov for finansåret 2020.

Læs mere
27/9
2019

S tager varmt imod Enhedslistens udspil til finanslov

UDSPIL: Enhedslisten har fremlagt et "meget pragmatisk" forslag til finanslov, vurderer Altingets politiske kommentator. Socialdemokratiet ser da også mest "nuanceforskelle" i forhold til egne ønsker, og Radikale kan godt se, at Skipper og kompagni "har gjort sig umage".

Læs mere
27/9
2019

Finanslov: Enhedslisten kræver hurtig afklaring for ledige på kontanthjælp

STØTTEPARTI: Alt for mange bliver langtidsparkeret på kontanthjælp, mener Enhedslisten, som vil kræve ret til afklaring inden for ét år ved finanslovsbordet. SF og Radikale støtter op om forslaget.

Læs mere
26/9
2019

Se Enhedslistens finanslovsudspil: Højere skat på aktier skal betale for billigere offentlig transport

DOKUMENTATION: Enhedslisten vil finansiere minimumsnormeringer og billigere busbilletter med højere skatter på aktieindkomster og en ny skat for bankerne. Se hele partiets finanslovsudspil her. 

Læs mere
26/9
2019

Støttepartier vil kæmpe imod regeringens plan for at hæve klimabistanden

KLIMABISTAND: Det er tyveri af udviklingsbistanden, mener regeringens støttepartier, der afviser planen om at give en større del af udviklingsbistanden som klimabistand. Klimabistanden skal lægges oveni, mener partierne og vil gøre det til et tema i forhandlingerne om finansloven.

Læs mere
26/9
2019

Støttepartier vil kæmpe imod regeringens plan for at hæve klimabistanden

KLIMABISTAND: Det er tyveri af udviklingsbistanden, lyder det blandt andet fra alle støttepartier, der afviser, at udviklingsbistanden skal betale for klimaet. Klimabistanden skal lægges oveni, mener partierne og vil gøre det til et tema i forhandlingerne om finansloven.

Læs mere
24/9
2019

Regeringen sætter dato på udspil til finanslov

FINANSLOV: S-regeringens bud på en finanslov for 2020 vil blive præsenteret på et pressemøde efter Folketingets åbning.

Læs mere
19/9
2019

Højere priser og neutrale pakker: Sådan vil regeringen få unge til at stoppe med at ryge

DOKUMENTATION: Cigaretpakker skal koste 50 kroner, pakkerne skal være neutrale, og skoletiden for unge under 18 år skal være røgfri. Det er nogle af de tiltag, som regeringen har præsenteret for at sikre et røgfrit liv for de unge.

Læs mere
19/9
2019

EL øger pres på regeringen: Ikke ét satspuljeprojekt kan undværes

SATSPULJE: Enhedslisten forlanger fuld finansiering af de satspuljeprojekter, der står til udløb i år. Og garantien skal falde allerede i regeringens finansloftsudspil, så de enkelte projekter ikke havner som brikker i forhandlingernes slutspil, lyder det fra støttepartiet.

Læs mere
18/9
2019

R uenig med S om milliard til politiet: Spar på grænsekontrol og politiheste

FINANSLOV: Regeringen overvejer at bruge en milliard kroner på at afværge et hul i politiets budget for næste år – og samtidig finde 150 millioner kroner ekstra. Men R vil have noget til gengæld, hvis partiet skal støtte det. Politiformand kalder det "fuldstændig afgørende" at få flere betjente. 

Læs mere
13/9
2019

R-forslag om at hæve loftet over aktiesparekontoen splitter støttepartier

FINANSLOV: Radikales ambitioner om at hæve loftet over aktiesparekontoen bliver blankt afvist af SF og Enhedslisten. Socialdemokratiet vil ikke afvise forslaget, men et internt notat afslører regeringens foreløbige planer.

Læs mere
12/9
2019

Regeringen lægger op til at finansiere finanslov med milliardregning til arbejdsgiverne

FINANSLOV: Regeringen lægger op til at øge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med 10 dage, viser internt notat. Dansk Arbejdsgiverforening advarer.

Læs mere
11/9
2019

Eksperter om notat: Regeringens planer mindsker uligheden

FINANSLOV: De fleste af finansieringsforslagene fra et internt notat om S-regeringens finanslovsudspil for 2020 vil mindske den økonomiske ulighed, vurderer tre professorer.

Læs mere
11/9
2019

Konservative fremsætter forslag om cigaretpris på mindst 60 kroner

TOBAKSAFGIFT: De Konservative vil tvinge regeringen til at hæve tobaksafgiften, så prisen for en pakke cigaretter stiger til mindst 60 kroner. 

Læs mere
11/9
2019

Dagens overblik: Partier vil presse tobakspriser op, og Dan Jørgensen får kendt taleskriver

NYHEDSOVERBLIK: En rost forfatter skal skrive taler for Dan Jørgensen, støttepartier vil presse regeringen til at sætte cigaretpriser op, og EU's nye kommissionsformand står over for store udfordringer. Og så drager kandidaterne til V-ledelsen i dag på turné. Få morgenoverblikket.

Læs mere
11/9
2019

Wammen brugte kun lidt flere penge på økonomiaftaler end planlagt

BAGGRUND: Trods hårde forhandlinger lykkedes det stort set regeringen at holde økonomiaftalerne for kommuner og regioner inden for den i forvejen fastlagte økonomiske ramme. Det viser internt regeringsnotat.

Læs mere
10/9
2019

Internt notat bekræfter: Regeringen vil skrotte besparelser på uddannelser

PLANER: Regeringen planlægger at skrotte omprioriteringsbidraget på landets uddannelsesinstitutioner, viser et internt regeringsnotat. Aktørerne jubler, men frygter nye og målrettede besparelser.

Læs mere
10/9
2019

Regeringen overvejer at skære i ministerier i jagten på konsulentbesparelser 

KONSULENTER: Regeringen pønser på at lave besparelser i ministerierne for at nedbringe konsulentudgifter, viser et internt regeringsnotat, som Altinget er kommet i besiddelse af. “Præcis, hvad vi frygtede,” lyder det fra Radikale Venstre.  

Læs mere
10/9
2019

Regeringen vil finansiere finanslov med milliardregning til arbejdsgiverne

FINANSLOV: Regeringen lægger op til at øge den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode med 10 dage, viser internt notat. Dansk Arbejdsgiverforening advarer om svækket arbejdsudbud og mindre tilbøjelighed til at ansætte medarbejdere med højt sygefravær.

Læs mere
10/9
2019

Internt notat: Regeringen planlægger lille prisstigning på tobak

TOBAKSAFGIFT: Regeringen vil hæve prisen på en pakke cigaretter med op til 10 kroner, viser et internt notat. Alt under et prishop på 20 kroner er uacceptabelt, mener Lægeforeningen og Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere
10/9
2019

Regeringen vil sløjfe skattelettelser på firmatelefoner

FINANSLOV: S-regeringen vil finde 600 millioner ved at droppe de planlagte skattelettelser på firmatelefoner, viser internt notat. Socialdemokratiet har tidligere lagt op til at bruge pengene på socialt udsatte.

Læs mere
10/9
2019

Internt finanslovsnotat bekræfter: Regeringen vil skrotte omprioriteringsbidraget

PLANER: Regeringen planlægger at skrotte omprioriteringsbidraget på landets uddannelsesinstitutioner, viser et internt regeringsnotat. Aktørerne jubler, men frygter nye og målrettede besparelser.

Læs mere
10/9
2019

Regeringen vil gøre det dyrere at overdrage virksomheder

ARVEAFGIFT: Regeringen ser ud til at ville tilbagerulle den afgiftslempelse på overdragelse af virksomheder, der blev givet i 2017, viser et internt notat. Skadeligt for danske virksomheder, mener DI og blå partier. 

Læs mere
10/9
2019

Finansministeriet i internt dokument: Brexit kan ramme statskassen hårdere end hidtil antaget

FINANSLOV: Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, risikerer udgifterne til Brexit at blive højere, end der indtil nu er budgetteret med i udkastet til finansloven for 2020. Det vurderer Finansministeriet i et internt dokument, som Altinget er i besiddelse af.

Læs mere
10/9
2019

Regeringen overvejer at skære i ministerier i jagten på konsulentbesparelser 

KONSULENTER: Regeringen pønser på at lave besparelser i ministerierne for at nedbringe konsulentudgifter, viser et internt regeringsnotat, som Altinget er kommet i besiddelse af. “Præcis, hvad vi frygtede,” lyder det fra Radikale Venstre.  

Læs mere
10/9
2019

Notat: Sådan lægger regeringen op til at fordele 10 milliarder på finansloven

FINANSLOV: S vil rulle visse skattelettelser tilbage og bruge af råderummet for blandt andet at genoprette skattevæsenet og afskaffe sparekrav på uddannelser. Det viser et udkast til regeringens finanslovsprioriteter, hvor klima ikke er nævnt med et ord.

Læs mere