Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Bramsen: Efter de første hjemsendelser blev det over flere dage vurderet, om den alvorlige kritik skulle føre til flere tjenestefritagelser

SVAR:

FE: Forsvarsministeren svarer Peter Skaarup (DF), at chefen for FE og to ledende medarbejdere ved FE blev sendt hjem, idet forsvarsministeren blev bekendt med den alvorlige kritik. Derefter blev det over flere dage vurderet, om tilsynets alvorlige kritik skulle føre til tjenestefritagelse for andre medarbejdere. Derfor blev den tidligere FE-chef fritaget for tjeneste indtil videre den 24. august. 

Bramsen: Der skal ikke nedlægges 120 stillinger i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring

SVAR:

OPRYDNINGSPLAN: Forsvarsministeren svarer Bent Bøgsted (DF), at der ikke bliver nedlagt 120 stillinger ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring. Der er tale om en organisationsændring, der skal mindske risikoen for svindel. Den nye struktur vil medføre, at der flyttes 12 stillinger fra Ejendomsstyrelsens hovedsæde i Hjørring, og samtidig tilføres den decentrale partnerstruktur i Region Nordjylland otte stillinger.

Bramsen: Veteraner skal have den anerkendelse og godtgørelse, de er berettigede til

SVAR:

ARBEJDSSKADE: Forsvarsministeren svarer Lise Bech (DF), at Erhvervssygdomsudvalget skal følge op på dommen om anerkendelse af PTSD som en erhvervssygdom. Forsvarsministeriet vil selvsagt følge den praksis, der bliver lagt som konsekvens af dommen. Veteraner skal selvfølgelig have den anerkendelse og godtgørelse, de er berettigede til.

Bramsen: Hjemmeværnet har registreret 50.500 frivillige mandetimer i forbindelse med corona-indsatsen

SVAR:

CORONA: Forsvarsministeren svarer Karsten Lauritzen (V), at Hjemmeværnets frivillige har leveret en stor og vigtig indsats til støtte for samfundet under nedlukningen. De har blandt andet hjulpet med at vejlede borgere i et callcenter, bistået ved genåbning af genbrugspladser og suppleret ved grænsekontrollen. Indtil videre er der registeret 50.500 frivillige mandetimer i forbindelse med corona.