Brancheorganisation løfter pegefingeren efter sommer med blotlagte fejlinvesteringer

ØKONOMI: Det er dyrt for pengepungen og skadeligt for den grønne omstilling at tilpasse fjernvarmesektoren en kortere investeringshorisont. Det viser ny analyse, som kommer efter sommer med beretninger om fejlinvesteringer.

Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Med en indtægtsramme, der virker som en garanteret mindstepris , gør man det muligt at tjene et overskud. Og det kan naturligvis enten bruges til at nedsætte tarifferne og gøre det billigere for forbrugerne, men kan også bruges til at tænke i nye investeringer eller til helt andre formål.

Kim Mortensen
Direktør, Dansk Fjernvarme

Man skulle tro, at Dansk Fjernvarme efter juni måneds nyhed om, at regeringen måtte gå baglæns på et centralt ønske om at tillade overskudsdeling i fjernvarmesektoren ville være i stand til at nyde sommeren.

Men frem for at blomstre apatisk langs de sydvendte kyster har brancheforeningens sekretariat brugt tiden på at udtænke nye skrækscenarier.

Kort horisont giver højere priser
I Grøn Energis dugfriske analyse “Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren” regner brancheorganisationens tænketank på konsekvenserne af en mulig kommercialisering af fjernvarmesektoren.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00