Bypark i Viborg modtager innovationspris

INNOVATIONSPRIS: Byparken Sønæs i Viborg har netop modtaget KTC's kommunaltekniske innovationspris. Viborg Kommune har omdannet et vådt og vandlidende område til en spændende, rekreativ bypark, lyder begrundelsen fra KTC.

Jørgen Jørgensen, chef for Natur og Vand, Viborg Kommune, der modtog KTC-prisen på Energi Viborg Vand A/S og Viborg Kommunes vegne.
Jørgen Jørgensen, chef for Natur og Vand, Viborg Kommune, der modtog KTC-prisen på Energi Viborg Vand A/S og Viborg Kommunes vegne.Foto: Carsten Ingemann
Katrine Falk Lønstrup
Fakta
KTC modtog 29 indstillinger til årets innovationspris. Nomineringen vurderede indstillingerne ud fra følgende kriterier: 
  • Projektet er realiseret. 
  • Projektet er et samarbejdsprojekt: Der er arbejdet på tværs af kommune og vandselskab – og gerne flere kommuner og vandselskaber. 
  • Projektet tænker vand, natur, anvendelse og klimasikring ind i en helt ny sammenhæng.
Tilsammen løfter disse aspekter klimatilpasningen til helt nye højder, som kan inspirere andre kommuner, vandselskaber og lodsejere til at tænke anderledes og større end blot at løse et konkret problem med oversvømmelser på en traditionel måde.

Kilde: Kommunalteknisk Chefforening (KTC)

En bypark i Viborg – Sønæs, der beskrives som et nyskabende klimatilpasningsprojekt - modtog onsdag KTC's kommunaltekniske innovationspris. 

Sønæs er en bypark med en rensedam, der ligger i et område, som tidligere har været ramt af flere problemer med regnvand. Byparken består af flere centrale elementer.

Byparken Sønæs i Viborg, der netop har modtaget KTC's kommunaltekniske innovationspris.
Byparken Sønæs i Viborg, der netop har modtaget KTC's kommunaltekniske innovationspris. Foto: Carsten Ingemann

Dels fungerer Sønæs som en rekreativ bypark, hvor der er skabt flere byrumselementer i og omkring regnvandet, som borgerne kan opleve, når de besøger parken.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00