Chef for forskergruppe: Ingen vil have CO2-lagre i deres baghave

INTERVIEW: CO2-lagring er en stor del af løsningen på klimakrisen globalt set, men nationalt summer det ikke op. Det vurderer Kenneth Bernard Karlsson, leder af energisystemanalyse på DTU. Danmark har ellers et stort potentiale som CO2-lagerland.  

Skal verdens klimamål nås bliver det nødvendigt at suge CO2 ud af atmosfæren, lyder det. Ingen lande har dog for alvor taget den opgave på sig. Der kunne ellers ligge et nyt eventyr for den danske olieindustri, vurderer leder af energisystemanalyse på DTU.
Skal verdens klimamål nås bliver det nødvendigt at suge CO2 ud af atmosfæren, lyder det. Ingen lande har dog for alvor taget den opgave på sig. Der kunne ellers ligge et nyt eventyr for den danske olieindustri, vurderer leder af energisystemanalyse på DTU.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Vi skal begynde at diskutere, om vi vil være lager for Europa

Kenneth Bernard Karlsson
Leder af energisystemanalyse på DTU

Hvis det skal lykkes at leve op til Paris-aftalen og holde klodens temperaturstigning på 1,5 grader, er negative emissioner en bærende del af løsningen globalt set.

Men CO2-lagring eller Carbon Capture and Storage (CCS) er stort set ikke at finde, når det kommer til landenes egne klimamålsætninger. Og en af grundene til, at det er ret ligetil, mener Kenneth Bernard Karlsson, leder af energisystemanalyse fra DTU.

”Det er sådan en ”not in my backyard”-problematik. For hvem skal sidde oven på lagrene af CO2?” siger han.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00