Danskerne vil have samtalekøkkener

ENERGIRENOVERING: To tredjedele af danskerne ønsker at bevare boligjobordningen i sin nuværende form. Regeringen er tavs om, hvorvidt den lovede ændring af ordningen helt opgives.
To tredjedele af danskerne ønsker ikke at pille ved den eksisterende model for tilskud - boligjobordningen, som regeringen i disse dage forhandler en forlængelse af som del af vækstpakken.
To tredjedele af danskerne ønsker ikke at pille ved den eksisterende model for tilskud - boligjobordningen, som regeringen i disse dage forhandler en forlængelse af som del af vækstpakken.Foto: Colourbox.dk
Klaus Ulrik MortensenAnna Gurzhiy Hougaard

Politiske løftebrud er som hovedregel en dårlig idé, hvis man vil tækkes vælgerne. Helle Thorning-Schmidt har det sidste halvandet år efterladt sig et hav af brudte løfter, og se blot på meningsmålinger.

Men ikke alle løftebrud er af det onde.

Et eksempel herpå er regeringens annoncerede omkalfatring af boligjobordningen, så kun energirenoveringsprojekter skulle belønnes med tilskud, men samtalekøkkenerne skulle opføres for egen regning.

Dokumentation

Det skriver regeringen i sit regeringsgrundlag om ændring af boligjobordningen:

Regeringen vil understøtte energirenovering af boliger ved at oprette en tilskudspulje for energirenovering i 2012 og 2013. Der skal kunne søges tilskud til konkrete energirenoveringsprojekter.

Ordningen skal baseres på objektive kriterier og være nem for borgere og myndigheder at bruge og administrere. De nærmere regler fastsættes i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Energirenoveringstilskuddet får virkning fra 1. januar 2012 og træder i stedet for den såkaldte BoligJobordning, som nedlægges pr. 31. december 2011.



Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00