Direktør: Energirenovering skaber lokale arbejdspladser

INTERVIEW: Det er essentielt, at staten og kommunerne investerer i energirenovering af den eksisterende bygningsmasse, mener direktør i Schneider Electric. Energirenoveringen sikrer lokale arbejdspladser og er en fordel for både klimaet og økonomien.
Staten og kommunerne skal investere i energirenovering af den eksisterende bygningsmasse, mener Søren Eriksen, direktør for forretningsudvikling i Schneider Electric. (Foto: Schneider Electric)
Staten og kommunerne skal investere i energirenovering af den eksisterende bygningsmasse, mener Søren Eriksen, direktør for forretningsudvikling i Schneider Electric. (Foto: Schneider Electric)

Det, den private boligejer kan spare på energirenovering i sit eget hus, når investeringerne er betalt tilbage, vil vedkommende måske bruge på noget andet, der sætter gang i nye investeringer.

Søren Eriksen
Direktør for forretningsudvikling i Schneider Electric Danmark A/S
Der er en stor gevinst at hente i energioptimering af den samlede bygningsmasse herhjemme. Det mener Søren Eriksen, direktør for forretningsudvikling i Schneider Electric, der til dagligt arbejder med at rådgive kommuner og virksomheder i fordelene ved energirenovering.

Derfor bærer staten, kommunerne, virksomhederne og byggebranchen et stort ansvar i forhold til at stille klare mål for energirenoveringen af den eksisterende bygningsmasse og skabe nye bæredygtige energiløsninger for byggebranchen.

"Hvis der for alvor skal sættes turbo på energirenoveringen, skal vi have alle til at forstå, hvor god en forretning energieffektivisering er både for forbrugeren, landet og klimaet. Allerede i dag har vi en lovgivning, der både med pisk og gulerødder skubber udviklingen i denne retning," siger han.

Afledte effekter
Ifølge Søren Eriksen reducerer energirenoveringen dels energispildet og dermed også energiforbruget, og dels frigiver det midler, som virksomheder og kommuner kan investere i andre projekter, og som dermed fører til øget beskæftigelse og vækst.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00