DN: Modstand mod affaldsforbrænding er en principsag

FORBRÆNDING: Argumenterne for at hente udenlandsk affald til Danmark er mange og gode. Men netop derfor skal vi modstå fristelsen og i stedet tænke i langsigtede løsninger, forklarer Danmarks Naturfredningsforening til Altinget.

Miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening Sine Beuse Fauerby advarer mod fristelsen ved at importere billig udenlandsk affald.<br>
Miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening Sine Beuse Fauerby advarer mod fristelsen ved at importere billig udenlandsk affald.
Foto: Facebook
Klaus Ulrik Mortensen

Affaldsimport lige nu er et nødvendigt onde. Men man skal ikke altid sammenligne det ene onde med det andet. Hvorfor ikke fokusere på, hvordan vi bliver bedre til at udnytte energien i sol, vind og geotermi?

Sine Beuse Fauerby
Miljøpolitisk medarbejder, Danmarks Naturfredningsforening

Blot fordi noget er en god forretning, betyder det ikke, at man skal gøre det. Heller ikke, selvom der ikke er påviselige negative konsekvenser forbundet med det.

Nogle gange må principperne sejre over de kortsigtede økonomiske gevinster. Og spørgsmålet om import af udenlandsk affald til forbrænding er et sådant tilfælde.

Millioner at hente ved import
Miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening Sine Beuse Fauerby kan godt høre, at hendes argumentation er åben over for angreb fra flere flanker.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00