Energistyrelsen flytter til ny adresse i København

INDFLYTNING: Energistyrelsens folk i hovedstaden flyttes i løbet af de næste måneder til nye lokaler på Kalvebod Brygge i København. Det nye hus skal i alt huse omkring 2.200 statslige ansatte.

Billede af det nye konturhus på Carsten Niebuhrs Gade 43, hvor Energistyrelsen i fremtiden skal bo. Tæt på Kalvebod Brygge og Dybbølsbro Station.
Billede af det nye konturhus på Carsten Niebuhrs Gade 43, hvor Energistyrelsen i fremtiden skal bo. Tæt på Kalvebod Brygge og Dybbølsbro Station.Foto: A. Enggaard/Bygningsstyrelsen
Morten Øyen
Fakta
Energistyrelsen blev oprettet i 1976 og er en styrelse under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Energistyrelsen har ansvaret for hele energisektorens værdikæde fra energiproduktion og energiforsyning til energiforbrug, energieffektivisering og besparelser samt energiøkonomi, energiadministration og teknologiovervågning.

Styrelsen har også ansvaret for at understøtte den økonomiske effektivisering af forsyningssektoren, som foruden energi omfatter vand, affald og telekommunikation, herunder brugerforhold, forsyningspligt og statistik på teleområdet samt regulering af vandforsyning og håndtering af affald.

Styrelsen er således ansvarlig for, at den danske energi- og forsyningslovgivning understøtter den ønskede udvikling og gennemfører til brug herfor løbende analyser og vurderinger af udviklingen nationalt og internationalt.

Samtidig varetager Energistyrelsen en række støtteordninger for vedvarende energi. Og varetager Danmarks interesser på energi- og forsyningsområdet i EU. Energistyrelsen søger gennem målrettet samarbejde med enkeltlande og internationale institutioner at udbrede de danske erfaringer med energiomstillingen til gavn for danske eksportvirksomheder.

Kilde: Energistyrelsen

Energistyrelsens ansatte i hovedstaden skal snart vinke farvel til deres bygning i Amaliegade, der har Langelinje som nabo, og sige goddag til et ”moderne og effektivt knudepunkt på Kalvebod Brygge.”

Det oplyser Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For få år siden fyldte Energistyrelsen godt op i huset på Amaliegade 44, men siden er 41 af styrelsens ansatte blevet flyttet til departementet og 51 stillinger derfra sendt til Esbjerg som led i regeringens udflytninger.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00