EU skærper krav til drikkevandet

DIREKTIV: De fælles EU-regler for drikkevandet har fået et eftersyn, og nu skal der blandt andet stilles krav til vandværkerne om at begrænse vandspild. Miljøminister Lea Wermelin (S) kalder det en dansk mærkesag.

Miljøminister Lea Wermelin er tilfreds med nyt drikkevandsdirektiv, hvor Danmark har været med til at sætte fokus på vandspild. 
Miljøminister Lea Wermelin er tilfreds med nyt drikkevandsdirektiv, hvor Danmark har været med til at sætte fokus på vandspild. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

De fælles EU-krav til drikkevandet skal skærpes. Det blev EU's miljøministre enige om torsdag, hvor de vedtog et revideret drikkevandsdirektiv.

Det betyder, at der nu både stilles skrappere krav til vandkvaliteten og til vandværkernes begrænsning af vandspildet. Og det bliver i stigende grad nødvendigt at begrænse det europæiske vandspild. Klimaforandringerne sætter nemlig drikkevandet under pres, fortæller miljøminister Lea Wermelin (S).

"Alle skal kunne drikke rent vand fra hanen frem for at købe vand på flaske. Drikkevand er i det hele taget en kostbar ressource, og alt for meget går tabt i dag på vej ud til forbrugerne i EU. Det får vi nu taget fat på med beslutningen i dag, som vil betyde mindre vandspild og renere drikkevand i hele EU. Vi har arbejdet hårdt for de nye regler fra dansk side, og det er en sejr for både klima og miljø, som samtidig kan skabe grønne danske arbejdspladser," skriver hun i en pressemeddelelse.  

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00