Færgeman: Concito skal turde tage de kontroversielle emner op

AFSKED: Han bliver kaldt en rar og begejstret mand med idealistiske mål. Til tider har han ladet sig rive med. Efter seks år som direktør for Concito takker Thomas Færgeman nu af.

”En ny direktør skal være knalddygtig til at skaffe penge, for det er ikke blevet nemmere med årene," siger Thomas Færgeman, der selv bestred posten i seks år.
”En ny direktør skal være knalddygtig til at skaffe penge, for det er ikke blevet nemmere med årene," siger Thomas Færgeman, der selv bestred posten i seks år.Foto: Concito
Kasper Kaasgaard

Den dag, vi har elektrificeret hele Danmark, vil jeg stå og kigge på de tog og tænke: 'yes, det var jeg med til at skabe forudsætningerne for'.

Thomas Færgeman, tidligere Concito-direktør
Fakta
Thomas Færgeman

49 år

Uddannet Agronom og fagjournalist

Tidligere afdelingsleder og konstitueret direktør i Danmarks Naturfredningsforening

Starter som journalist på Politiken 1. september

Kilde: Concito

Det hele startede i Martin Lidegaards (R) køkken i Københavns Nordvestkvarter oven på dennes mislykkede valgkamp til Folketinget i 2007. Han besluttede sig for at lave en grøn tænketank og ville have Thomas Færgeman med.

”Han tog simpelthen fat i mig og spurgte, om vi skulle lave en klimatænketank?. Det var for spændende til at sige nej til. Så det startede egentlig hjemme på hans køkkenbord med, at vi fandt ud af flere omveje, at det skulle hedde Concito,” fortæller Færgeman.

1. september fylder den grønne tænketank seks år, og med Thomas Færgemans egne ord er Concito blevet en seriøs spiller på det klimapolitiske område.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00