Her er folketingsårets vigtigste sager

LOVKATALOG: Autorisationsordninger, energibesparelser, afgiftsændringer og ressourcestrategier. Altinget.dk giver med afsæt i regeringens lovkatalog overblik over folketingsårets vigtigste sager på det miljøtekniske område.
Helle Thorning-Schmidt (S) luftede holdninger til affaldspolitikken i åbningstalen. Læs her, hvad regeringen ellers pønser på på de miljøtekniske områder.
Helle Thorning-Schmidt (S) luftede holdninger til affaldspolitikken i åbningstalen. Læs her, hvad regeringen ellers pønser på på de miljøtekniske områder.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Klaus Ulrik Mortensen

Nogle emner var flyttet helt op i statsministerens åbningstale. Andre skulle man grave dybt i lovkataloget efter.

"Det er en god idé at brænde det affald, som brænder let, og hvor der ikke er oplagte muligheder for genanvendelse: Mælkekartoner og køkkenrulle for eksempel. Men det er mindre oplagt, at vi skal brænde kartoffelskræller og salatrester, der ikke er særligt brændbare. Og som kan udnyttes bedre, hvis de blev puttet i biogasanlæg sammen med gylle fra svin og kvæg," sagde Helle Thorning-Schmidt (S) således fra talerstolen tirsdag middag under Folketingets åbning.

Affaldssnakken var naturligvis møntet på Ida Aukens ressourcestrategi, som efter snart halvandet år på trapperne vist nok skulle være nået til øverste trin og derfor må forventes snart at åbenbare sig. Mere om den sidst i artiklen.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00