Her er forsyningssektorens corona-tiltag

COVID-19: Affald vil fortsat blive hentet, og el, varme og vand leveret, men frygten for coronavirussen får forsyningsbranchen til at aflyse konferencer, sende ansatte hjem og finde epidemiplaner frem fra skuffen.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Opgaven lige nu er hele tiden at være forberedt på næste skridt.

Jørgen S. Christensen
Forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi

Statsministeren beordrede onsdag aften Danmark til at lukke ned for at undgå, at coronavirussens hærgen rammer for hårdt.

Fakta
Corona-tiltag i forsyningssektoren

Generelt er meldingen fra forsyningssektoren, at man følger myndighedernes generelle anbefalinger. 

Det betyder i høj grad, at alle, som kan arbejde hjemme, gør det. Energiens Hus på Frederiksberg, Fjernvarmens Hus i Kolding, Danva i Skanderborg og Dansk Affaldsforening i København følger det alle i stor stil. 

Alle har de også aflyst arrangementer, konferencer og strategimøder minimum en måned frem, ligesom der nærmest ikke længere holdes fysiske møder, men kun skypemøder. 

Men hvordan håndteres den melding i de brancher, der sørger for, at danskerne har rent vand at drikke og vaske hænder i, varme hjem at opholde sig i, og som henter affaldet?

Alt sammen kritisk infrastruktur, der foregår lidt i det skjulte, men er afgørende for borgernes sundhed, miljø og generel forsyningssikkerhed.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00