Debat

Hofor: Solcelleanlæg ved Lemvig er en gevinst for klimaet

DEBAT: Det passer ikke, at København ikke bliver mere grøn af, at Hofor opfører solcelleanlæg i Lemvig. Samarbejde mellem bykommuner og landkommuner, hvor landet lægger plads til, mens byen betaler for opførelsen, giver bedre klima i hele landet, skriver Jesper Pedersen fra Hofor.

Solcelleanlæg er meget pladskrævende, og der er derfor ikke plads til et sådant solcelleanlæg inden for bygrænsen, skriver Jesper Pedersen fra Hofor.
Solcelleanlæg er meget pladskrævende, og der er derfor ikke plads til et sådant solcelleanlæg inden for bygrænsen, skriver Jesper Pedersen fra Hofor.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jesper Pedersen
Chef for vedvarende energi og energihandel i Hofor

Ifølge Altinget kritiserer Danmarks Naturfredningsforening (DN), at Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, bygger et solcelleanlæg ved Lemvig. Det gør ikke hovedstaden mere grøn eller mere CO2-neutral, mener DN ifølge Altinget.

Den kritik forstår vi ikke i Hofor. Solcelleanlæg er meget pladskrævende (det nye anlæg ved Lemvig fylder 50 fodboldbaner), og der er derfor ikke plads til et sådant solcelleanlæg inden for bygrænsen. København og andre byer, der gerne vil deltage i den grønne omstilling, bygger derfor blandt andet solanlæg uden for byerne, hvor der er plads.

Mange landkommuner og bykommuner har et godt samarbejde, som betyder, at landkommunerne lægger jord til de grønne anlæg, mens bykommunerne og deres forsyningsselskaber bruger penge på at opføre dem.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Klima kender ikke kommunegrænser
Miljøet er den klare vinder af dette samarbejde, som betyder, at der kommer mere grøn strøm ud i vores fælles elnet. Det gør Danmark grønnere, og klimaet får det bedre.

Byerne udleder store mængder CO2, og mange byer har derfor fokus på at reducere CO2-udledningen. Lad os ikke indføre regler, der hindrer byerne i at investere i CO2-besparelser.

Grønne solanlæg i Jylland er med til at forbedre klimaet i hovedstaden – og resten af Danmark.

Jesper Pedersen
Chef for vedvarende energi og energihandel i Hofor

Lad os i stedet samarbejde på tværs af kommuner og organisationer om at bremse klimaforandringerne – de respekterer nemlig ikke kommunegrænser. Grønne solanlæg i Jylland er derfor med til at forbedre klimaet i hovedstaden – og resten af Danmark.

Københavns mål om en CO2-neutral hovedstad i 2025 er et væsentligt bidrag til det fælles nationale mål om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030. Ingen af målene nås, hvis vi begynder at stække hovedstadens (og andre store byers) grønne handlekraft.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00