Ingen klimaplan før vækstaftale

KLIMA: Usikkerhed om klimaeffekten af den kommende vækstaftale har fået regeringen til endnu engang at udsætte fremlæggelsen af sin klimaplan. Først efter vækstaftalen er på plads, vil klimaplanen blive præsenteret.
Der kommer til at gå lidt mere tid, før Martin Lidegaard (R) kan præsentere regeringens klimaplan.
Der kommer til at gå lidt mere tid, før Martin Lidegaard (R) kan præsentere regeringens klimaplan.Foto: Christian Stæhr
Morten Øyen
Fakta
Det står der i regeringsgrundlaget:
Det er regeringens mål, at Danmarks udslip af drivhusgasser i 2020 reduceres med 40% i forhold til niveauet i 1990. Regeringen vil i 2012 fremlægge en klimaplan, der peger frem mod dette mål, og som også fastsætter et mål for reduktion af drivhusgasser fra ikke-kvotesektoren.

Kilde: stm.dk
Forhandlingerne om regeringens vækstplan skal være på afsluttet, inden arbejdet med klimaplanen kan gøres færdig. En vækstaftales klimaeffekt skal nemlig medregnes i klimaplanen, som derfor ikke vil være klar til fremlæggelse, før vækstplanen er forhandlet på plads. Det erfarer Altinget.dk.

Med regeringens vækstplan forslås det at sænke energiafgifter med op mod 1,8 milliarder kroner hvert år frem mod 2020. Forslaget vil få CO2-udledningen til at stige. Samtidig trækker regeringens Togfond DK den anden vej, da dette udspil vil beskatte nordsøolien mere end i dag og bruge pengene til elektrificering af togdriften.

Det store oppositionsparti Venstre vil gerne med i vækstaftalen, men forlanger yderligere lettelser af de grønne afgifter.

"Venstre har sagt klart til regeringen, at vi skal sænke PSO-afgiften for virksomheder med stort elforbrug," oplyser Venstres klima- og energiordfører, Lars Chr. Lilleholt.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00