Kalundborg Symbiose får prestigiøs svensk pris

HÆDER: Et af verdens tydeligste eksempler på cirkulær økonomi hædres med kendt svensk miljøpris. En pris, som ud over æren også indbringer Kalundborg Symbiose én million svenske kroner.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Klaus Ulrik Mortensen

Vi er meget glade og stolte over at modtage den hæderfulde pris. Partnerskabet bygger på sund fornuft og samarbejde, men også på en omfattende tillid mellem partnerne. En tillid til, at man kan dele udfordringer med hinanden og finde fælles løsninger, der skaber værdi for alle involverede parter.

Michael Hallgren
Bestyrelsesformand, Kalundborg Symbiose
Fakta
Kalundborg Symbiose er et ressourcesamarbejde mellem en række aktører i Kalundborg. 

I den industrielle symbiose bliver én virksomheds reststrøm eller biprodukt anvendt som en ressource i en anden virksomheds produktion.

Samarbejdet har eksisteret i mere end 45 år, og der udveksles i dag 25 forskellige ressourcestrømme mellem de seks private virksomheder og tre offentlige aktører: Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Ørsted, Gyproc Saint-Gobain, Kalundborg Kommune, Kalundborg Forsyning, Argo og Avista Oil.

Tirsdag blev det afsløret, at Kalundborg Symbiose modtager den prestigiøse svenske miljøpris Win Win Gothenburg Sustainability Award.

En pris, som ud over æren også indbringer den vestsjællandske symbiose rare én million svenske kroner.

Gro, Gore og Annan
Prisen, som er blevet uddelt siden 2000 og tidligere er gået til Kofi Annan, Al Gore og Gro Harlem Brundtland, regnes blandt verdens førende miljøpriser.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00