Klimapartnerskab: På ti år skal Danmark gå fra europamestre i affald til foregangsland for genbrug

CIRKULÆRT: Danmark ligger i toppen over lande i Europa, som producerer mest affald. Men på bare ti år kan Danmark blive et foregangsland for genbrug, mener klimapartnerskab, som lægger op til, at langt størstedelen af alt affald skal genanvendes.

De 13 klimapartnerskaber blev præsenteret i november sidste år. Heriblandt klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi med Camilla Haustrup Hermansen som formand (længst til højre). 
De 13 klimapartnerskaber blev præsenteret i november sidste år. Heriblandt klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi med Camilla Haustrup Hermansen som formand (længst til højre). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Danmark er europamestre i husholdningsaffald, og det tror jeg ikke, alle danskere ved.

Lea Wermelin
Miljøminister

”Det er et Mount Everest, vi kigger op ad, og der er rigtig langt derop.”

Miljøminister Lea Wermelin (S) lægger ikke fingre imellem, når hun over for de fremmødte beskriver opgavens omfang: Det er en ekstrem bedrift, et bredt flertal af Folketinget har sat sig for. Nemlig at få reduceret drivhusgasserne med 70 procent inden årtiets udgang. 

Onsdag formiddag var miljøministeren sammen med klimaminister Dan Jørgensen (S) på besøg hos virksomheden GRS Nordic på Amager for at modtage de første anbefalinger fra et af de 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet, som regeringen præsenterede i november sidste år. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00