Klimavismand slår fast: ”Det har entydigt en positiv klimaeffekt, hvis vi aflyser ny oliejagt”

INTERVIEW: Det er ensidigt at udlægge Klimarådets analyse af 8. udbudsrunde som kun at fokusere på Danmarks fortælling som grønt foregangsland, mener Klimarådets formand. Analysen viser, at et stop for ny olie- og gasjagt i den danske del af Nordsøen har en positiv klimaeffekt. Havde det ikke det, var der slet ingen historie at fortælle, siger han.

Der gik ikke mange minutter, fra Klimarådets anbefaling om at stoppe ny olie- og gasjagt i Nordsøen var offentliggjort, til tv-nyhederne viste dækbilleder fra Esbjerg Havn og kommentarer fra først en bekymret borgmester og siden en skuffet klimaminister.

Job vil gå tabt, lød det fra borgmesteren, mens klimaminister Dan Jørgensen (S) havde håbet på nogle klarere analytiske resultater.

”Det har Klimarådet ikke kunnet levere. Til gengæld kommer de med et politisk argument om, at hvis man går forrest, vil det have betydning ude i verden,” sagde klimaminister Dan Jørgensen til TV 2 og tilføjede, at regeringens beslutning om nordsøoliens fremtid først kommer på den anden side af sommerferien.

Login