Lilleholt ønsker flere afgiftlempelser til varmepumper

AFGIFTER: Elvarmeafgiften skal sænkes yderligere med den næste energiaftale, hvis det står til energiminister Lars Chr. Lilleholt (V). Den seneste afgiftslettelse er ikke nok til for alvor at sætte gang i udbredelsen af varmepumper, lyder det.

Foto: www.jeppebnielsen.com
Morten Øyen

Meget tyder på, at de 10 øre ikke er nok til for alvor at få sat gang i udbredelsen af varmepumper. Og derfor vil jeg også arbejde for, at vi får en større lempelse.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings-, og klimaminister

Selvom elvarmeafgiften blev halveret i november, så er det ikke nok for regeringen.

Sådan lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) i et interview med Dansk Fjernvarme. Ifølge ministeren kan yderligere lempelser for alvor sætte gang i udbredelsen af varmepumper.

”Jeg arbejder på yderligere lempelser, når nu vi skal diskutere en fremadrettet energipolitik med det energiudspil, der kommer i det nye år. Meget tyder på, at de 10 øre ikke er nok til for alvor at få sat gang i udbredelsen af varmepumper. Og derfor vil jeg også arbejde for, at vi får en større lempelse, så det også kan gøre en forskel i forhold til en effektiv udnyttelse af den stigende mængde vedvarende energi fra elsektoren i vores varmesystemer,” siger Lars Chr. Lilleholt til Dansk Fjernvarme.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00