Lilleholt ønsker flere afgiftlempelser til varmepumper

AFGIFTER: Elvarmeafgiften skal sænkes yderligere med den næste energiaftale, hvis det står til energiminister Lars Chr. Lilleholt (V). Den seneste afgiftslettelse er ikke nok til for alvor at sætte gang i udbredelsen af varmepumper, lyder det.

Selvom elvarmeafgiften blev halveret i november, så er det ikke nok for regeringen.

Sådan lyder det fra energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) i et interview med Dansk Fjernvarme. Ifølge ministeren kan yderligere lempelser for alvor sætte gang i udbredelsen af varmepumper.

”Jeg arbejder på yderligere lempelser, når nu vi skal diskutere en fremadrettet energipolitik med det energiudspil, der kommer i det nye år. Meget tyder på, at de 10 øre ikke er nok til for alvor at få sat gang i udbredelsen af varmepumper. Og derfor vil jeg også arbejde for, at vi får en større lempelse, så det også kan gøre en forskel i forhold til en effektiv udnyttelse af den stigende mængde vedvarende energi fra elsektoren i vores varmesystemer,” siger Lars Chr. Lilleholt til Dansk Fjernvarme.

Login

  • Anmeld

    Henning Bo Madsen · formand Vestjyllands Energi- og Miljøforenig

    Politisk vilje mangler

    Hvis der reelt er politisk vilje til omlægning, kan man helt fjerne afgifter på el- og varme fra sol og vind. Hvis man samtidig henter pengene til statskasse via afgifter på brændsler og brændstof gradueret efter miljøpåvirkning og giver forbrugere, andelsselskaber og kommuner ordentlige vilkår for at investere i sol og vind, ville Danmark opleve en hurtig og jobskabende omstilling til en bæredygtig energiforsyning ejet af danskerne.