Minister fremlægger 12 initiativer for vækst i udkanten

VÆKST: Landdistriktsministeren står klar med 12 initiativer til vækst i yderområderne. Det er en del af regeringens i alt 50 vækstinitiativer, som fremlægges i løbet af denne uge.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), har torsdag fremlagt 12 initiativer for vækst i yderområderne. 
Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), har torsdag fremlagt 12 initiativer for vækst i yderområderne. Foto: MBBL
Lise-Lotte Skjoldan

Regeringen er godt i gang med at drysse vækstinitiativer ud over det hele. Torsdag er det yderområdernes tur.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har fremlagt et forslag til 12 lempelser i planloven. Og minister for by, bolig, og landdistrikter Carsten Hansen (S) har også en liste med 12 punkter på. Nemlig initiativer, der skal styrke væksten i udkanten af Danmark.

"Udvikling i landdistrikterne kræver, at kommunerne har en strategi for deres område, men det er også helt afgørende, at de har rammerne til at føre den ud i livet. Med i alt 220 millioner mere til landsbyfornyelse sørger vi for, at de kan få fjernet de tomme rønner, og med en række planlovsændringer giver vi kommunerne mulighed for at udvikle deres landdistrikter," siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Initiativerne er en del af regeringen vækstpakke, som i alt indeholder 50 diverse vækstinitiativer. Onsdag fremlagde regeringen 11 initiativer, der skal styrke virksomheder, så de kan skabe vækst.

De initiativer, som Carsten Hansen nu fremlægger, er både små og store og rettet mod forskellige aspekter af yderområderne. Det strækker sig fra en pulje til forbedring af den kollektive trafik til et initiativ for at få fjernet bunkerne, der er et levn fra 2. verdenskrig.

"Det går bedre i Danmark – også i vores yderområder, men jeg er rigtig glad for, at en samlet regering nu er klar med en hel buket af gode initiativer. Der er ekstra penge til nedrivning, billigere priser på færger og en del planlovsændringer, som kommunerne har efterspurgt," siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Se de 12 initiativer her:

  • Styrkelse af flexboligordningen
  • Styrket indsats for nedrivning og landsbyfornyelse
  • Pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområderne
  • Bedre rammer for skoletilbud på mindre øer
  • Styrkede muligheder for etablering og udvidelse af erhverv i landzoner
  • Øget fleksibilitet og kortere sagsbehandlingstid i kommunernes fysiske planlægning
  • Udvikling af bymidter samt placering af internetbutikker og butikker med pladskrævende varer
  • Skibe med udenlandsk personale fritages for krav om arbejdstilladelse ved op til tre anløb til værft
  • Forlængelse af Vestdansk Vækstkapital
  • Fjernelse af bunkers
  • Oprensninger i indsejlinger, bassiner og sejlløb
  • Endnu bedre bredbånds- og mobildækning i Danmark
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør

0:000:00