TV: Minister vil prøve at finde løsning på kommunale investeringer i affaldsanlæg

AFFALD: Regeringens forsyningsstrategi lægger op til, at kommuner ikke længere skal behandle affald. Det sætter de kommuner i klemme, der har investeret i anlæg for at øge genanvendelsen. Vi må finde en løsning på de investeringer, siger ministeren.

Henrik Axel Lynge Buchter

Der har været arbejdet i en række år på den forsyningsstrategi, der i september måned blev fremlagt af regeringen.

Det sagde energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) ved onsdagens spørgetid og afviste dermed at regeringen meget hurtigt havde ændret centrale områder af forsyningsstrategien, som kommunerne dermed ikke kunne tilpasse sig.

Det gjorde han, da Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, spurgte, hvad ministerens holdning er til, at forsyningsstrategien risikerer at spænde ben for flere kommuners investeringer i plastanlæg, som Politiken har skrevet om.

Dokumentation

Det spurgte Jens Joel (S) om:

16) Til energi-, forsynings- og klimaministeren af:

Jens Joel (S):

Hvad er ministerens kommentar til, at regeringens forslag til forsyningsstrategi risikerer at spænde ben for en række kommunale affaldshåndteringsanlæg, sådan som det eksempelvis fremstilles i artiklen »Kommunale plastanlæg har en usikker fremtid« bragt i Politiken den 22. februar 2017?

(Spm. nr. S 809).


Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00