Ny rundspørge: Forsyningssektoren opprioriterer grønt fokus

RAPPORT: Miljøbelastningen skal mindskes, og det grønne fokus bør være centralt i en eventuelt kommende forsyningsstrategi. Det svarer forsyningssektorens beslutningstagere blandt andet i en ny rundspørge.

For de danske fjernvarmeselskaber skal miljøbelastningen primært mindskes ved at gå fra fossile brændsler til mere vedvarende energi.
For de danske fjernvarmeselskaber skal miljøbelastningen primært mindskes ved at gå fra fossile brændsler til mere vedvarende energi.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Arp

Den grønne dagsorden har rykket sig i hele samfundet, og vi har lige haft to valg, hvor klimaspørgsmålet har fyldt meget. Det gør det også hos fjernvarmeselskaberne, fordi de er ejet af forbrugerne eller kommunerne.

Kim Mortensen
Direktør, Dansk Fjernvarme

Forsyningssektoren ønsker i stadig stigende grad at mindske miljøbelastningen.

Det viser en ny rundspørge blandt sektorens beslutningstagere, som er udarbejdet af rådgivningsvirksomhederne Pluss og EY.

”Den grønne dagsorden har rykket sig i hele samfundet, og vi har lige haft to valg, hvor klimaspørgsmålet har fyldt meget. Det gør det også hos fjernvarmeselskaberne, fordi de er ejet af forbrugerne eller kommunerne, og samfundsdagsordenen smitter på den måde af på forsyningssektoren,” siger Kim Mortensen, der er direktør i brancheforeningen Dansk Fjernvarme. 

Dokumentation

Om rundspørgen
Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført blandt beslutningstagere i forsyningssektoren i perioden 11. juni til 3. juli 2019. Det er rådgivningsvirksomhederne Pluss og EY, som for fjerde år i træk står bag undersøgelsen på eget initiativ. 

666 ledere, mellemledere, bestyrelsesformænd og kommunalledere fra forsyningssektoren er inviteret til at deltage, og 236 har svaret. Det svarer til 35 procent. 

Resultaterne tegner et billede af beslutningstagernes vurderinger og holdninger i forsyningssektoren 2019 inden for følgende seks hovedområder: 

1. Prioriterede indsatser i den enkelte forsyning
2. Effektiviseringsproces
3. Tendenser i sektoren på fem års sigt
4. Branchens input til en eventuel ny national forsyningsstrategi
5. God selskabsledelse
6. FN's verdensmål

Undersøgelsen har til mål at give et overblik over, dels hvordan sektorens beslutningstagere vurderer de politiske og markedsmæssige vilkår, dels hvordan de vil manøvrere nu og fremover.

Kilde: Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren - August 2019.


Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00