Parcelhuses energistandard smitter ikke af på sundheden

ENERGIRENOVERING: Danskerne bliver ikke sundere af, at de bor i et mere energirigtigt parcelhus. Det viser en ny undersøgelse fra COWI, der afviser, at energiforbedringer af vores huse skulle have betydning for vores helbred.

Der er ikke nogen sammenhæng mellem energistandarden i danske parcelhuse og beboernes sundhedsmæssige tilstand, konkluderer en ny rapport fra COWI.
Der er ikke nogen sammenhæng mellem energistandarden i danske parcelhuse og beboernes sundhedsmæssige tilstand, konkluderer en ny rapport fra COWI.Foto: Colourbox.com
Line Jenvall

Kan man gardere sig mod sygdomme, samtidig med at man skærer ned på energiregningen ved at renovere sit parcelhus? Nej, lyder svaret i en ny rapport fra COWI. 

Rådgivningsvirksomheden har undersøgt, om der er en sundhedsmæssig effekt af det forbedrede indeklima, der følger med de udbredte energiforbedringer af de danske parcelhuse.

Men beboerne i energirigtige huse er ikke sjældnere syge end de danskere, der ikke har renoveret deres parcelhuse, og derfor konkluderer rapporten, at der ikke er nogen entydig sammenhæng mellem de to ting.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00