Staten lover højere erstatning til landmænd for omstridt gasledning

GAS: En ny rapport, der er lavet på initiativ af en gruppe lodsejere, har overbevist Energinet om at hæve kompensationerne for Baltic Pipe. Det bør være et eksempel for fremtidige projekter, mener Jysk Landbrug.

Birk Sebastian Kotkas

Nu holder Energinet jo meget fast i, at det her kun omhandler Baltic Pipe, men jeg ville da undre mig meget, hvis ikke man kommer til at skele til denne her rapport, når man nu skal anlægge store kabler og ledninger nede i jorden.

Hans Christian Gæmelke
Bestyrelsesformand, Jysk Landbrug

Danske landmænd kan se frem til højere kompensationer fra staten for anlæggelsen af gasledningen Baltic Pipe.

Fakta
Prisen på erstatninger stiger
Erstatningen for middelsvær strukturskade stiger fra 2,05 til 3,95/4,54 kr. pr. kvadratmeter, og svær strukturskade stiger fra 3,70 til 5,13 kr. pr. kvadratmeter. Det medfører, at erstatningen for strukturskade på et 32 m bredt arbejdsbælte stiger fra ca. kr. 92.000 pr. km til mellem 103.700, 115.200 og op til 126.700 kr. afhængigt af vejrforholdene under anlægsarbejdet.

Kilde: Energinet

Det oplyser det statslige selskab Energinet mandag, efter at en rapport fra Landbrug & Fødevarers videnscenter, SEGES, har vist, at den såkaldte strukturskadeerstatning ikke dækkede det reelle økonomiske tab.

”Nu har vi fået dokumenteret, at vi kan se frem til større skader, end vi først havde regnet med. Derfor synes vi også, at det er fair, at vi hæver taksterne, så de bedre matcher de skader, vi må forvente kommer,” siger chefkonsulent i Energinet Ole Daugaard Buhl i en pressemeddelelse.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00